Thursday, February 23, 2012

Belajar Bahasa Jepun

Masa hari terbuka sekolah, mama sempat ambil gambar dalam kelas waktu balik. Semua pelajar siap2 kemas sebelum keluar kelas. Waktu persekolahan jam 9 pagi hingga 1 petang, kadang2 lewat sampai 2.30 petang, ikut jadual hari berkenaan la. Haritu balik jam 1:30 petang. Kalau perasan beg sekolah semua budak adalah sama, beg ni dipanggil Randoseru.
Masa kami ibu bapa datang melawat subjek yang diajar adalah Kokugo (bahasa Jepun). Batrisya satu2nya pelajar international yang ada di sekolah ni. Mama amik video untuk kenangan Batrisya nanti. ;D

Bunyi bising tu dari kelas sebelah. Mama berdiri berdekatan dengan kelas sebelah. ;)

Sensei yang ajar Kokugo ni sensei kelas Batrisya.

16 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

yg cover yellow color tue yg untuk shogakko batrisya ker???

Asmara said...

Ayu, yg cover tu untuk tahun 1, untuk orang nampk masa jalan kaki. act. ada line utk nmpk waktu gelap dan wisel disediakan sekali dengan beg tu. ;)

アヌムちゃん said...

kak as dlu masa dtg mula2 bljr nihongo cmne eh..g kelas ke..skang mesti dah tere kan..best2..huhu

Kamalia said...

Hehe..bersemangat masing2 ye..
Tak penah pi masuk lagi kat shoggako sini..yela,anak kocik lagi ye tak..

Asmara said...

Anum, gi kelas jugak tp 2 sem je. haha.. lepas Haqem lahir terus stop, terus karat nihonggo. :D

Kamalia, tak sempat la u taun depan patutnya kan! tp u nk balik dah. ;D

Hanis MY said...

ya!ampun comelnya ni.memori sepanjng zaman ni.mestiwhatbest bila tengk balik…

p/s: amin masin mulut kak as dia tataupun macaron 使えるmcm mana mcm tipisje.harapan huk2

Hanis MY said...

eh ada typo abaikan eh kanji tu tatau cemana dialeh terkeluar

SURIA AMANDA said...

dah baper tahun agaknya Asmara duk sana?

Asmara said...

Hanis, nak pakai apa la tu. hihi.. (kanji). siap ada ego, nihonggo lg. hehe..

Suria, masuk tahun ke 4. ;D

Teratak Hami said...

Suka tengok budak2 cakap jepun. Dorang ni lagi senang belajar dari kita yg dah tua ni.

Berapa tahun lagi kat sana as? Sayanglah kalau batrisya lupa segala nihongo tu.

ijayuji said...

Salam kak as! best kan sekolah jepun sana, leh ambik vdo dlm kelas, dulu boleh ambik kalau sekolah jepun kat sini, tp ada kes kalau tak silap, sejak tu terus tak dibenarkan ambik video, kalau nak ambik gmbr boleh tp tgk hari2nyer jugak dgn syarat, tak leh letak dekat blog atau facebook huhuhu...

Ijah EmoTemo said...

wah menarik.. leh batrisya buat kenangan bila tgk video tu heheheh

ADEEYA said...

bestnye . berapa lama lagi eh duduk sana?

Cho Zila said...

seronok tengok sistem orang jepunni dan disiiplin diaorang..
baguihnyer dapat belajar sistem pembelajarang yang begitu , banyak manfaatnyer nanti....

Papa Mifz said...

oh sekolah kat Jepun kene pakai beg yg sepesen je eh...

Asmara said...

Kak Fiza, Adeeya, tak berapa nak lama. ;)

Ika, nak ambil gambar atau video kene mintak kebenaran sensei, kalau bg baru boleh ambil. ;D

Papa Mifz, haah semua kene pakai beg yang sama satu Jepun. ;)