Wednesday, January 25, 2012

Visiting Japanese Friends

Pagi tadi pergi rumah kawan Jepun dengan sensei. Saja minum pagi sama2, sambil buat Chinese Cake@ Geppei. Inilah kerja surirumah, kalau jumpa mesti makan2 borak2, dan lepak bersama anak2.  Mama ambik gambar curi2 je sebb guna iphone. Thank you tuan rumah Kayoko san (kanan) dan Yuka san dengan anaknya yang comel. Kayoko san ni pandai jugak beberapa perkataaan melayu, 3 tahun lepas dia pernah homestay kat Malaysia 10 hari. Suka la dia dapat jumpa malaysian friend kat sini. Mama dah beberapa kali jumpa dia tapi ni baru first time datang rumah.
Ada ginger rice, sedap! nanti nak try buat, kek ni pun sedap! guna inti kacang merah. Ini pun nak try buat nanti. selain tu Kayoko bagi sayur jeruk, kacang rebus dan okashi. aha semua sedap! hehe.. makan aje lah kejenye kan! :D

16 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ai bab ginger suka mkn jeruk jer kat sushiro nasik x blh uwaaa dh try....x leh jd nihonjin la gini

~ yus ~ said...

ginger rice? sedap ya As...

seronok lah tgk aktiviti As di sana tau...nak ckp Din buat postgrad kat Jepun boleh tak?...hihi

LydSunshine said...

Kek tu ada inti ke? Sedapnya inti kacang merah. Bagus, nnt dah try buat, share resepi ye. Tapi nasik tu kena guna beras jepun la kan? Bapak mahal beras tu kat sini... huhu.

Cik TeN10 said...

best la.. sambil bertandang dpt resepi skali..oishisou kek tu !! ginger rice ?? sedap ehh ?..

Lily said...

Seronoknya ada kawan dr Jepun ^^

Nieda said...

Wah ! semua sedap2.

KuNanGKuNanG said...

kek tu cam best je, cam rupa kek coklat pun ada gak.

Lady Lavender said...

cepat As buat kek tuu..menarik sebab guna kacang merah. Nanti kongsi resepi yea :-)

cplud miera said...

bestnya kak as. nnt cepat2 wat pastu leh update resepi ;)

lyza said...

1st time singgah sini..jauh juga berblogwalking harini..sampai ke Jepun.. hehe..
Salam perkenalan dari saya..follow kt sini la..nanti boleh baca lagi..;)

Kamalia said...

Rajin sungguh bersosial..ai takde sapa pun nak ajak bersosial kat sini..nasi tu kan rasa dia memang rasa ginger sungguh ka?
tak mancing pun,ade je khemah n alat mancing tuk disewa,tapi taknakla..sejukbeku sampai bulu mata pun dah jadi beku..

nur easy said...

rindu pulak nak makan nasi beras jepun ori tu

Asmara said...

Ayu, bagus utk org berpantang.

K yus, sedap jugak, selain ginger ada letak syoyu jugak. boleh je kak ckp kat din. hehe..

Lyd, dah letak. sekali sekala cuba ok kan. ;D

Fatin, nnti akk letak resepi ginger rice pulak. ;D

Asmara said...

Lily, dah takde kawan melayu kat sini, kwn ngan jepun je la. hehe..

K Nieda, simple je mknnya. ;D

Kunang2, kek bulan. hehe..

LL, dah letak. cepat cuba!

Asmara said...

Miera, letak resepi je, buat belum lg. ;D

Lyza, terima kasih. ;)

Kam, mcm mkn nasi dlm pntang, ahaha.. tp ni sedap la. nnti ai letak resepi. ;D

Easy, kene cari beras kat jusco, tp mahal la kan! :)

Teratak Hami said...

Mama2 Jepun tengah gether2. Kalau kat M'sia, orang kata bergossips :-)