Tuesday, December 20, 2011

Christmas Party..

Kisah minggu lepas, saya berkesempatan hadir lagi ke Japanese cooking class. Kali ni tema Christmas Party. Seronok dapat belajar benda baru dan berjumpa dengan rakan2 baru.
Sebab party sensei buat 2 jenis kek yang sedap dan mudah. Suka dengan decoration pada salad dan kek yang dibuat. Menu haritu sponge cake, Asari Clam Pilaf, Christmas tree salad, Meatloaf dan Christmas cake. Resepi meatloaf dan salad dah tulis, nanti bagi resepi untuk christmas cake pulak. Nasi tu pun sedap jugak, nasi dimasak dengan clam(kepah/lala/kerang~apa ye?). Menu yang sesuai makan bersama meatloaf dan salad.
Tak sempat nak berposing, perut dah lapar tak sabar nak makan. Tapi dapat makan nasi, salad dan cake saja. Next day tu sensei datang rumah pulak masakkan meafloaf. Memang sedap dan mudah. Next gathering tahun depan pulak. Sekejap je dah hujung tahun 2011. Tak berapa hari nak masuk 2012. Terima kasih sensei atas resepi yang diberi. :D

Tiap hari salji turun sekarang, kat luar tu menimbun dah salji, basikal dah tak boleh pakai dah, harini rasanya salji dah tinggi Haqem. huhu.. sambil menaip ni seronok betul tengok salji yang turun. Pasti merindui saat2 ini nanti..:-). Tunggu Haziq balik kejap lagi mama nak join dia main salji kat luar. hehe..

21 comments:

Ijah EmoTemo said...

aishh tgk strawberry tu dgn kek semua tu , bestnya!

hehehe bestnya akak dpt main salji hahha. teringin nk main sob sob sob

Umie said...

bestnye join kelas masak2x tu kak As... kat sini mungkin ada tp sebab xtau nihongo kan..so, mmg takkan join le..hehehe

saya suka tgk snowfalls...mcm best aje..;-)

sue said...

akak...nak yuki sikitttt :(

Kamalia said...

amboi2..vz naa.akk,sponge cake tu buat dia mcm buat strawberry shortcake ke?ke lain sket?sy sukaaa sgt ngan strawberry shortcake.
nak resipi kek itu.

Fazlinil Irma said...

sy tunggu gambar salji..!!! ;)

Nazayiena said...

seronoknya dpt main salji....

Cik TeN10 said...

sponge cake ??? ade resepi tak akak? kl ade nk resepi sponge cake tu.. kek japan ngn kek mesia mcm berbeza sket kn.. kek japan lbh ringan..

LydSunshine said...

Ni menu yg ari tu kan? saya cam pokok krismas broccoli tu. Heheh.

Amie said...

kalau musim sejukperut lapar aje ye As....

nur easy said...

meriahnya semua tu.. tambah2 ada strawberry ;)

Juliet_iRa~" said...

ahh nmpk sedappp..heee

:)

My name is Pqah said...

yummy2...semua nmpak tempting...leleh2

JaSSNaNi said...

wahhh best nye.. menu tu semua nampak sedap2 belaka.. best best..

kasihredha said...

tingginya salji...
cantik dan yummy

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

malatoppppppppppp! menu
rajin k.as join kelas masak2 ni

Teratak Hami said...

Meleleh tgk kek yg banyak stoberi tu. Nanti share resepi tau !!!

Masukkan skali photo guling2 atas salji.

Hanis MY said...

pengsan tgk menu tu seme... kak as nanti story mory pasal buat pasu tu eh mesti cantik!

Asmara said...

Ijah, InsyaAllah satu hari nnti. :D

Umie, ni kelas dlm english. best!

Sue, meh amik. hehe..

Kam! ye kot, haha.. nnti ai letak resepi. :D

Asmara said...

Irma, ok salji 3 bulan. heheh..

Kak Nurul, best tp sejuk!

cik10, ok nnti akk letak eh. :D

Lyd, aha betul la tu. hehe..

Asmara said...

Kak amie, mmg waktu tumbesaran. hehe..

EZ, sedap! :D

Ira, mmg sedap! :D

Pqah, org lain mask mmg mengujakan. :D

Asmara said...

Kak nani, semua yg mudah dan sedap!

Kak kasih, salji sini mmg separuh rumah. huhu..

Ayu, saja buang masa. hehe..

Kak hami, ok nnti sy masukkan. :D

Hanis, tak jadi pasu, jadi chawan je. hehe..