Monday, October 3, 2011

Salji dah turun..

Iyer dah turun tapi bukan di kawasan rumah, tapi di atas gunung2 berdekatan rumah. huhu..Hari ni memang terlalu sejuk, macam dah masuk winter, keluar rumah terus mengigil kesejukan. Pagi tadi nampak matahari, petang hujan pulak. Baru je masuk autumn, pokok pun tak sempat nak tukar kaler lagi, salji dah nampak bayang sikit2. Tapi ni kejap je, silap2 minggu depan panas balik. :D
*saja buat sikit entri sambil menunggu kuih keria masak. Kuih kegemaran papa, semalam balik dari beli susu dia beli sekali keledek, tau dah nak buat apa kan. Tadi masa potong2 ingat macam nak goreng tepung je, tapi mengingatkan perut somi kene la buat kuih kegemaran dia. hehe.. ;D

21 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

weols dh buka heater pagik td si adam x thn ms nk mandi...tgh hr ok plak

cik fadh said...

bestnyer dpt merase salji ;)

Mamasya said...

Aslmkum Asmara...dah mula sejuk kat sana. di sini hujung musim panas...tp kedai2 dah mula jual sweater persediaan musim sejuk.

sue-sama said...

kak, kalau beli winter coat time autumn mahal x?


yuki~~~~nk merasa yuki..harap Allah perkenan kn doa :)

Amirah Adnan said...

bestnye~!!

bile lah dapat peluang nak rase mcm tu :)

Fazlinil Irma said...

bestnya salji.. tp x tahan sejuk. salji nak. hehe.

akak kenal ye kak A dgn abg F.. keciknya dunia. hehe.

Teratak Hami said...

Bestnya tengok salji tapi tak tahan sejuknya. Nak mandi pun "bercinta" ..

Unaizah said...

Isteri solehah....

Amie said...

orang yang tak pernah rasa musim salji, rasa sangat seronok... tapi bila sudah berada dalam musim itu.... baru tahu seronok tidaknya ye.... he heheeh (gaya cakap Amie ni macamlah dah pernah rasa tu semua... hi hi hiii gurau aje)

Nieda said...

sejek2 ni sedap makan kuih keria..

yatie chomeyl said...

aah semalam mmg sejuk. ala2 terkejut la jugak sbb tiba2 terus sejuk

~ yus ~ said...

aik! Dah turun salji?? Cepat tul.

hehe....bertuah kery dpt isteri mcm As ni...:)

Ain SSB said...

Woahh dah salji! Kat sini terbalik...time nak sejuk laa dia baru nak panas, matahari terpacak...pelik sungguh weather kat England ni! huhu.

Ct Arina said...

kuih ape tu sis? mesti cucur badak! ehe^^

bestnye salji! wish 2 b there ^_^

Asmara said...

Ayu, rumh ni pagi mmg pasang, bdk2 mandi pegi sekolah kan. tak best sejuk2 ni 'seki'. uhuhu..


Cik Fadh, tengok mmg best, tp tak tahan sejuknya. :D

Asmara said...

Mamasya, cuaca tak menentu, minggu ni sejuk, silap2 minggu depan panas balik. :)

Sue, beli time ni harga standard kot, tp nak murah beli masa spring sebb penghabisan stok. Tapi kedai kat Jepun ni dia jual barang ikut musim, nak cari coat utk winter masa summer mmg tak jumpa. sekarang ni coat untuk winter tak keluar lagi. :)

Asmara said...

Amirah, InsyaAllah ada peluang nnti. ;)

Irma, kan! salji nak sejuk xnak. hihi..

Asmara said...

K Hami, betul tu, takat duk rumah 2hari x mandi pun tak rasa apa. ekeke...


Kak Unai, amin.. :)

Asmara said...

Kak Amie, betul la tu. hihi.. dah rasa baru tau best ke tak. :D

Kak Nieda, sejuk2 makan apa je sedap. hehe..

Asmara said...

Yatie, kat sana pun dah sejuk gak eh. tu la sini lg la utara kan!

Kak yus, dalam berita pun cakap 20 hari lebih awal salji turun. uhuhu..

Ain, tu la kan. harap2 semua ok la kan! :D

fazian.batrisyia said...

Isteri yang baik mmg selalu ingat suaminya...Family suka jugak kuih keria...sedap