Tuesday, October 18, 2011

Fukushima Safari Park - 2

Sambungan kisah ke Safari Park tempohari. Di pintu masuk hadapan. Letak gambar je la untuk simpanan dan tatapan akan datang. :D
Bergambar dengan singa dan harimau dalam kandang.
Budak2 ni happy dapat jalan2 tengok binatang. Batrisya tu bergambar dengan tanduk2 rusa. Berehat dan menikmati bento yang dibawa. Kali ni mama rajin buat bento. ;D
Antara singa dan harimau yang dikurung dalam kandang. Macam kesian jugak tengok life binatang ni. Teringat pulak citer Madagascar pasal Alex tu tak pandai mengaum sebab duduk dlm zoo je. hehe...
Selain harimau dan singa ada juga panda, burung hantu dan beberapa binatang lain yang diletak dalam sangkar. Ada beberapa mini zoo lagi dalam Safari Park ni yang meletakkan binatang2 lain, seperti buaya dan ular tapi kene masuk bayar lain. Kami tak sempat nak masuk semua mini zoo, sebab dah lewat petang. Last kami masuk untuk tengok persembahan haiwan. Nanti update lagi. :-)

17 comments:

LydSunshine said...

Budak-budak ni pun dah macM anak Jepun. Comel.

nur easy said...

bestnya g zoo.. tgh usha tn besar g zoo jg..hehe

Amie said...

nampak santai je pak belang dengan raja rimba tu....

Sue @ Nenie said...

Salam Kak As...Seronoklah budak2 tu dapat tengok2 haiwan yaaaa....

Errkkk..nanti jangan lupa datang rumah ambil award sekali....

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

laaaa tanduk rusa ker???
ingatkan ular tadik nak jerit dah...dush over ngeeeee

アヌム ちゃん said...

Geram tgk anak2 akak ni..comel..huhu..aaa saja je convertkn 7k yen tu.dkt cni apa2 pn klau convertkn ke rm mmg rasa mhl kan..tp mmg setimpl la dgn gaji org2 jepun ni.dkt mesia mmg brg mhl n gaji sikit..cuma just imagine klo 280 kt mesia boleh beli sampai full satu bonet kete..hehee..

E-na Lovely Kitchen said...

ada gak plan nak p safari tp xtau bila...brp tiket kt sini as..

Lieya said...

Salam menyinggah ke sini...wahhhh bestnye budak2 pegi zoo.. eheheh

abassa enterprise said...

salam singgah dik
seronoknyaaaaa
budak2 kalau ke tpt mcm nie suke lah kan .. harus x nak balik :)

Nazayiena said...

Mesti seronok budak2 tu pegi zoo,oh ya bento tu apa ya....

Ct Arina said...

anak sis sume muke jepun! especially yg last tu. hihi ;)

Hanis MY said...

Laa tanduk rusa rupanya comel lah lesser panda tu germ tgk...

Asmara said...

Lyd, muka budak2 mmg comel je. hehe..

EZ, zoo melaka! hihi..

Sue, tq. InsyaAllah..:D

Asmara said...

Ayu, hahah.. mcm ular eh!

Anum, sekrang 300 pun tak tentu penuh bonet. hehe..

Kak Ena, boleh tahan, boleh tengok website dia. :D

Asmara said...

Hi Lieya, thanks. :D

Abassa, thanks. ;D

Naza, bento tu bekalan makanan. hehe..

Asmara said...

Arina, 100% made in japan. hehe..

Hanis, tu la susah lak nak amik gmbar dia duk diam. :D

profmie said...

pehh..mcm best je...budk2x ni pun cute.huhuu