Monday, September 12, 2011

Disney On Ice Japan 2011

Sabtu 10 Sept. lepas kami ke Niigata untuk menyaksikan persembahan Disney on Ice Japan 2011. Tiket dah lama beli secara online sebelum puasa tempohari. Act. Disney on Ice ni tengah tour satu Jepun, tiap minggu di tempat berlainan. Minggu depan tak silap akan berada di Saitama dan minggu seterusnya di Shizouka.
Best dan puas hati sangat dengan show ni! Batrisya memang tak sabar2 nak tengok, mengira hari nak peginya. Alhamdulillah Haziq sihat walafiat, nasib baik sikit2 je yang keluar kat tangan. Dah pergi sekolah pun sebab doktor kata ok je boleh pegi sekolah. Haqem pun dah berjangkit, hehe.. pun Alhamdulillah cuma sikit je ada macam ulser dalam mulut, tangan ada satu dua gitu je. Haqem pun sihat macam biasa. Penyakit ni tak merbahaya, dan tak ada ubat pun, cuma berjangkit dan perlu jaga kebersihan selalu.

Kami ambil tiket waktu petang, sebab sebelum tu melawat kawan di Niigata. Masa nak masuk tu sorang petugas Disney ni cakap melayu (basic je la, cakap apa kabar, selamat dtg, terima kasih), mereka ni orang yang sama buat tour satu dunia, bulan April haritu pun my sister pun bwk anak2 tengok kat Bukit Jalil. So banyak bahasa la pun kan dia tau. Rasa every year pun ada show Disney on Ice nih. :-)
Show lebih kurang 2 jam, rehat 10 minit. Memang terhibur dengan setiap persembahan. Oh ye kami dapat duduk seat depan la jugak, sebab masa beli tiket patutnya seat kami di hujung tepi (ada 2 jenis tiket, kami beli yg paling murah), tapi rezeki la pulak tmpat tu tak cukup seat kami dipindahkan ke bahagian depan. hehe.. puas hati dapat tengok dekat. Dewan memang penuh sangat dengan orang.
Tapi tak ada ambil2 gambar dengan character Disney. Gerai2 barangan Disney juga banyak berada di luar dewan. Dalam ni dibenarkan ambil gambar dan video. Antara video yang sempat diambil, ada beberapa lg di utube. :D


Pembukaan

Tengah2

Tarian

Penutup

16 comments:

Syaima' said...

wahhh mmg cadang nak pergii sebenanyee.kalau tak terjumpa kann? tapi tgk2 date tu time baru balik disneyland hr tu so tak jadi.lain kali dtg niigata singgah la umahhh.

アヌム ちゃん said...

wah bestnyaa k.as..mahal x tiket diaa..teringin gak nak tgk..huhuu

sue said...

akak, ade ym? nak add boleh?

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

selalu terlepas nk tgk ni....
if ada ticket next week kat saitama leh bawa adam tgk gak...

Hanis MY said...

Bestnya... Dpt tgk gambar n video pun jadiklah...


P/s:kak as time kasih byk2, hugs!

Teratak Hami said...

Tiket mesti mahal sbb kat M'sia pun dah mahal.

Akak baru follow blog ni Sabtu lepas kot pasal GA tu. Tetiba semlm nampak gambar awak sefamily dalam ucapan raya dr perantauan dlm s/khabar ...

fazian.batrisyia said...

Wah bestnya...Salam perantauan tu gambar awak & family keluar smlm sy ada bc kat paper...

Ijah EmoTemo said...

wah! sgt-sgt seronok ni! :)

nur easy said...

tak penah tgk live.. seronok gaknya kan;)

Juwita Jamaludin said...

rajin la korang ni As.. mat kery pun rajin bawa jalan2.. best.. mahal tak tiketnya

Diana @ bilakukatacinta said...

wah akak..bestnya.....

Asmara said...

Syaima, tu la masa kat niigata dah teringat kat syaima, tapi tak sempat nak calling2 pun. hehe.. InsyaAllah nnti kalau ke sana lg akk beritau. :D

Anum, tiket dia memang mahal pun. hehe..

Sue, asmara_c@yahoo.com. :D

Asmara said...

Ayu, mesti ada lagi rasanya. ce tengok, Adam mesti suka tu. :D

Hanis, welcome back dear! :D

Kak Hami, oh ye ke! hihi.. thanks ye kak! :D

Asmara said...

Yan, ala ye ke. tak sempat la nak soh fmily beli. hihi..

Ijah, memang seronok sangat, berbaloi jugak dengan tiket yg dibeli. :D

EZ, live lagi seronok, feel tu ada. hehe..

Asmara said...

Ita, sementara ada kat sini, enjoy our life. hihi..

Diana, best! :D

fiqah said...

wow bestnya