Sunday, August 21, 2011

Korea 13 - Incheon Airport

Entry terakhir trip Korea. Untuk simpanan dan tatapan akan datang. Sebelum ke Incheon Airport kami dibawa oleh tourist guide ke souvenir shop lagi. Oh tapi di sini barang2 nya lebih mahal, tapi ramai pulak tengok Japanese yang borong sakan, harga yang diletakkan pun dalam yen. Kami tak shopping pun cuma beli 2 barang je. Sambil2 tu tengok display jenis2 kimchi, makanan tradisional yang popular di Korea. Diperbuat dari pelbagai jenis sayur, yang dalam tong tu pulak miso pes. Ada gambar dan penerangan bagaimana kimchi dan miso dibuat di Korea. ;)
Seterusnya kami terus bergerak ke Incheon Airport. Dalam ruangan menunggu kebetulan pulak terserempak dengan perarakan seperti dari Istana dengan pakaian tradional Korea. Tak sempat tengok dari depan dah tengah2 ambil je gambar, waktu tu kami baru lepas keluar imegresen. Sungguh sporting puteri tu bila  nak ambil gambar dia. Cantik, comel dan hensem. hehe..Oh ye dalam airpot ni ada Korean Culture Museum, kami tak sempat la pegi. Kalau ada lebih masa di airport, boleh jalan2 dalam airport yang besar ni. :D
Flight jam 6 petang dan tiba di Niigata jam 8 malam. Waktu pulang masih dapat vegetarian food, tapi kali ni lebih meriah dan sedap. hehe.. tak sempat la amik gambar. Pemandangan dari atas, Selamat tinggal Korea, ada rezeki jumpa lagi.
Souvenir dari Korean Air, dapat 3 untuk budak2. Macam ada lebih satu, kot2 la nak bagi orang lain. ;) eh InsyaAllah GA souvenir akan menyusul.. (harap2 ada yang sudi nak join. ;)

17 comments:

sue-sama said...

nak joinn :)

ijayuji said...

Bestnyerrrrr!!! Kawaiiii lah omiyage dr korean air!! Eh? Klu tk silap dulu2 masa naik Singapore airline budak2 dpt snoopy :D naik JAL tak de pulak dpt Tp dpt kad terup tuu jerr akakaka

nur easy said...

comelnya gift tu.. utglah kalau bw budak2 g travel ni..;)

Amie said...

suka tengok budaya hidup masyarakat Korea....

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

jelezzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
haziq dah muka mcm nihonjin rupanyer ngee....curlastt leh snap pic ngan `PRINCESS` gitew ngeee

Ain SSB said...

Glad Kak As & family had a good time kat sana! :)

And Ain nak join GA kalau dapat anything from Korea!!!! hehe :D

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

wahhhh....sukanya tngk souvenir dr korean itu.....

アヌムちゃん said...

teringin nak makan makanan korea sebab x penah rasa..bila la boleh jejak kaki dekat korea pulak..nampak yiokkk..huhuuu..aa comelnyee souvernir dia..huhu

aa akak, roti pizza tu beli siap je..heheh

bopandot said...

wah.. travel ke korea. best tu...
hm, ade GA. nk join! nak join! hehe

abah khalisha said...

wah cantiknya..sonok betul kalau berpeluang ke sana.

Kasih seorang ayah, hayatinya bersama

Asmara said...

Sue sama, welcome! ;D

Ika! hehe.. pegi dpt hikoki, balik dapat buku mewarna. ;D

EZ, budak2 suka la, dah letak kat beg sekolah masing2. ;D

Asmara said...

K Amie, diorang tetap kekalkan budaya dan tradisi. :D

Ayu, kebetulan pulak serempak ngan perarakan tu haruslah amik gambar. :p

Ain, yeay welcome!

Asmara said...

KakD, meh la join baru je buat GA. :D

Anum, awak lg dekat, boleh je nak pegi 2 org je tu. :D

Bopandot! yeay silakan. :D

AbahKhalisha, terima kasih. :D

Mimie. said...

wahhh bestnye dapat holiday :D

darkrose~ said...

bestnyer dapat ke luar negara~ teringin sangat3 nak g jenjalan lagi ke mane3 jelah..asal kan oversea~:)

einz miszmessy said...

bestnye....nak key chain chumel tuh...hahaha.......

chumel anak2 akak....bawu tiga ye???hehehe....

lavenderlover said...

bestnyer pi jln2 ke korea..hope 1 day dpt pi..>_<