Thursday, August 4, 2011

Bercanda di tepi pantai..

Sebelum berpuasa kita bercanda dengan air laut, aktiviti tahunan untuk Malaysian di sini. Pergi Ahad 24 Julai yang lepas. Kami duduk tengah2 gunung2, nak ke laut ambil masa lebih kurang 2 jam. Tahun ni kami ke pantai sebelah timur, ikutkan tiap2 tahun akan ke pantai di Sendai untuk lihat matahari terbit, tapi lepas tsunami tu kami beralih arah ke pantai Laut Jepun. Bermandi manda di Pantai Yunohama Tsuruoka Yamagata.
Adik2 di sini datang seawal tengah malam, bercamping di tepi laut, berbbq dan turut berhanabi (main bunga api). Kami datang siangnya hanya untuk mandi saja. Waktu ni orang sangat la ramai. Summer je la dapat berendam, setaun 2-3 bulan saja panasnya.
Haqem dah penat berjalan dan tak sabar nak main air.
Paling best bila menjadi kanak2. Seronok sangat la budak2 ni. Tak pakai sunblock berbelang2 muka dan badan budak2 ni. Bulan ni kita duk diam2 dalam rumah salin kulit balik. hehe..
Istana kayangan yang tak menjadi2. Lautnya bersih, airnya pun biru dan kurang kemasinan. :p
Waktu ni tersenyum gembira la amik gambar, tak sedar rupanya ehong dah terendam dalam kocek seluar tu. Harus buat gambar kenangan memori terakhir bersama 3gs setelah setahun lebih bersama. huhu.. Alhamdulillah papa belikan versi ke 4. Terima kasih papa. InsyaAllah akan cuba jaga sebaiknya. ecewah... hahah..(padahal selama ni mmg menjadi hak milik Haziq dan Haqem). Lepas ni tengok sunset pulak..

10 comments:

~ yus ~ said...

amboi As. Bercanda di tepian pantai ya..hehe

Diana @ bilakukatacinta said...

salam kenal..salam ramadhan

yatie chomeyl said...

yang mana satu Kak As dalam gambar last ni? *wink wink*

Amie said...

Asmara
.... teringat lagu bercanda di pasiran pantai...Sudirman & Anita Sarawak,

anak2 mesti rasa sangat seronok dapat main pasir, mandi air laut...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Weols x terjah laut lagik sbb dh di advice oleh gov xpergi laut sebelah laut yg kena tsunami so yg safe sikit yg lepas teluk chiba. N yokohama...rasa this year x mandi laut just cari taki jer...sedeyyyy 。・°°・(>_<)・°°・。

Afikah Aziz said...

wah best nya Kak As bercanda di tepi pantai hehe,Ika dah lame x g pantai haihhh >_<

Asmara said...

Kak yus, bercanda dengan anak2. nak detim2 pun tak menyempat. ahaha..

Salam kenal Diana, terima kasih. :D

Asmara said...

Yatie, eceh cam x kenal lak. ahaha..

Kak Amie, sampai tak nak balik budak2 ni. huhu.. mamanya yang dah tak larat. ;)

Asmara said...

Ayu, sempat lg cari taki lepas raya. biasa penat sikit nak menyampai ke taki tu. ;D

Ika, kat jepun mmg payah nak ke pantai, kene ikut musim gitu. ;)

アヌム ちゃん said...

wah mmg best ke pantai...ramai gk mnd dkt pantai ni..huhu