Monday, July 4, 2011

Banana Lassi (Air pisang Yogurt)

IMGP9579
Jemput minum banana Lassi, sesuai diminum waktu panas atau mendung pun ok jugak. Sabtu dan Ahad jalan2, ada masa nnti buat entry. Pisang, fresh milk ngan yogurt dah nak expired, 2 hari tak masak kat rumah, kene la buat sesuatu supaya tak membazir. ;) *Haqem suka dah 2x tambah ni. :)

Bahan-bahan,
  • 2 biji pisang
  • 1\2 cawan yogurt
  • 1 cawan fresh milk (sejuk)
  • 1 sudu gula
Cara-cara,
  • Campur dan blend semua bahan (guna blender untuk buah ye)
  • Kalau nak sejuk blend sekali dengan 2 ketul ais batu.
  • Sedia diminum.

12 comments:

Hanis MY said...

kebetulan tgh panas2 ni terliur sgt2 tgk air tu huhu....

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

last week ai buat banana float ...rasa sejuk sket badan nie....pisang bagus khen unutk kulit dan badan...yummy...mai segelas k.as ;D

nur easy said...

hujan lebat kat sini, tp rs segar lak tgk lassi ni..;)

anie,Nagoya said...

ari sabtu beli banana.murahhhhh.....jd monyet le.hahaha....pepagi selalu wat minuman ni.pas tu sukkiri g wc.suka3...esok pg nak letak yogurt

~ yus ~ said...

wah terliur as...huhu

ijayuji said...

Salam kak as! kat sini ari ni panas terik pulak, n akak mcm tau tau kita tgh haus ni kan baru balik soping hihihi... hihihi...

Nurul Ain @ aien @ aiennam said...

buka nanti boleh lah aien try nie! hee. ;D

Asmara said...

Hanis, ptg tadi hujan lebat sangat. mmg sedap nak buat pun sng je. hehe..

Ayu, hehe.. eh camne buat banana float tu ayu? cam sedap je. :D

NoraEZ, haah kan hujan jugak sini, pg mendung ptg tadi lebat lak. baju aii x kering. huhu..

Asmara said...

K Anie, haha.. letak yogurt jadik lassi la dia. ;D

K Yus, boley buat sng je kan. resepi aii semua yg sng2 je. ekeke..

Ika, amboi shoping ye makcik! xpe terapi waktu stress. hehe..

Aien, silakan aien, mudah dan sedap. ;D

Ida,Japan said...

lassi yg enak...mcm perisa kn bole buat..esok nk uat perisa peach la pulak..pas tu try wat perisa banana pulak cam asmara

Juwita Jamaludin said...

as.. cantik gambar.. suka tgk... sedap dapat minum sejuk2 gini.. sin panas..

Asmara said...

Kak Ida, kan! asal ada yogurt, ngan fresh milk jd lassi la dia guna buah apa pun. batrisya paling suka la lg2 ichigo. :D

Ita, suhu dah panas kan ita, tp hujan rasa sejuk sikit la. mcm kat msia dah cuacanya. hihi..