Tuesday, June 14, 2011

Baked Pasta

*Gambar pasta kita dah hilang!! tangan tu gatal sangat delete sana delete sini terus hilang pulak. huhu.. xpelah nnti buat, amik gambar lagi.*

Hari malas kita makan pasta je dari pagi hingga tengahari. Selain makanan tambahan seperti potato fries dan sosej beserta air kosong. Selamat menjamu selera. :D

Bahan-bahan, 1 bungkus pasta
  • 1 cawan mince chicken
  • 1 tin chopped tomato
  • 1\2 biji bawang holland
  • crab stick, sosej, (optional)
  • Mozarella cheese
  • 2 sudu besar olive oil
  • perasa

  • Cara-cara
    • Pasta direbus hingga empuk, tapis dan letak dalam mangkuk tahan panas
    • Tumis bawang beserta ayam
    • Masukkan tomato, sosej dan perasa hingga masak
    • Tuang bahan tumis atas pasta, taburkan cheese
    • Bakar pada suhu 200C selama 20 minit.

    11 comments:

    ☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

    ayu selalu buat guna macaroni sedap gak...senang jer buat kan...but if ayu buat ayu sorang jer makan heroes dlm umah ni x lyn sgt masakan omputih nie....:D

    Umie said...

    kak as, mkn nie kena feeling2x mkn kat atas gondola sambil menyusuri sungai venice tu..hehehe

    nur easy said...

    berisi betul pasta dia..oh la la..;)

    wah umie: feeling sampai venice tu..(^_^)

    Anum said...

    nyum2...
    lazat
    salam perkenalan
    follow me back

    Kamalia said...

    Sy pun suka msk cmni.sonang dr bekpes bole bwk ke lunch terus..;)byknye kani tu akk ltk,bebudak ni xsuke..

    Nieda said...

    SEdap tengok resepi ni. Nampak mudah nak buat dan ringkas. Mesti kenyang.

    Asmara said...

    Ayu, ni masakan paling cepat dibuat. budak2 suka sebab senang makan. hehe..

    Umie, muahahaha.. over la u.. gondola kat venice busuk. weehii...

    Nureasy, boleh tambah macam2 lg. itu takat yg ada je. hehe..

    Asmara said...

    Kam, isk2 kani tu la yg direbutnya. mmg kdg buat bentou. tp bila sejuk cheese tu keras sikit.

    Anum, hi, thank you. :)

    Nieda, mmg cepat dan kenyang. hehe..

    Sue @ Nenie said...

    Salam..Wahhh..bake pasta ni nampak sungguh menyelerakan

    Juwita Jamaludin said...

    As.. nampak sedap sangat As.. suka2.. tambah kani letak banyak...

    Idayu said...

    wow..best!