Thursday, May 26, 2011

RAACUUN memang beracun!

Berita baik untuk mereka yang duduk oversea tapi masih berjiwa malaysia. Siaran tv percuma yang boleh ditonton secara langsung mengikut masa dan waktu di Malaysia. Ada 8 channel disediakan. Paling best tak perlu bayar kat Astro untuk tengok siaran Ria, Prima dan Ceria nak tengok Maharaja Lawak secara langsung pun boleh (hari live dia saja sebab kat Astro Warna). Penggemar cerita2 melayu bersiri pastikan anda like facebook raacuun. hehe..

Saya rasa tak sampai berapa hari maklumat berkenaan Raacuun TV free ni. Act. saya tau dari umi dan Kamalia antara orang terawal yang like raacuun ni. Masa saya like tu hari Selasa baru 1028 orang, dalam tempoh tak sampai 2 hari tetiba je pagi ni tengok dah jadi 12000 orang!!! memang hebat penangan Raacuun ni! Selain tengok kat komp boleh jugak tengok kat telefon tp hanya untuk pengguna iphone dan BB saje. best2! macam saya sambil baring pakai earphone tidokan Haqem dapat tengok tv dan tak bising. Eceh promote la pulak. Tapi saya suka akan usaha admin page ni. Harap2 dapat bertahan lama la kan tengok tv percuma ni. Jangan orang Astro tetiba saman sudah.. tak pun tetiba je kene bayo untuk tengok lagi. haha...

Jom ramai2 kita like http://www.facebook.com/raacuun. Jangan sampai leka tak buat keje rumah sudah. Bagi yg duduk luar negara yang beza sampai 8 jam atau lebih waktu msia nasib la ye tengok tengah2 malam. Nasib baik beza Jepun dan Msia hanya satu jam awal. Best jugak sebab peratusan untuk buffer tu sangat la rendah. Layan tv Msia! :D

*oh ye page ni hanya untuk mereka yg berada di luar negara sahaja. huhu..
UPDATE: Siaran percuma sekejap je ye. Lepas ni kene langgan dan bayar untuk dapatkan siaran, hanya demo saja tu. hikhik...

10 comments:

Juwita Jamaludin said...

As.. Tula beracun betul ita pun tgk kat iphone kekadang ihiks...

kak ina kl said...

terima kasih sudi jenguk blog akak. best gak racun ni..sebab kalau duk negara orang memang banyak masa terluang.

seronok tenguk kehidupan kamu anak beranak di sana. Suami sambung belajer ker?

Idayu said...

suka3..thanks...br tahu nih, aku yg ketinggalan shinkansen!

Asmara said...

Ita, balik haritu tengok tv je keje, sampai citer indon pun layan. hahha.. best dpt tengok sambungannya. hehe..

K Ina. welcome. betul tu duk rumah byk masa terluang. haah kak. :D

K Ayu, hahah.. baru 2 hari ketinggalan. ekekeke.. akk mesti suka kan!.

nur easy said...

i like..;)

Kamalia said...

hahaha..akak,smlm budak2 ni sari suntuk tgok astro ceria je..haishhh..xjd keje jadinya..sib baik arini dah g skolah..

Hanis MY said...

kak as sy sgt jakun okeh..nak terjah la pasni hehe..yg tak syoknya umah takde tenet huwaaaa tensi2

Asmara said...

Nureasy, Kam, Hanis.. huhu.. nyampah la aii.. percuma sekejap je. pasni kene bayar dan langgan. x best. haha.. yg percuma jugak best. hihi..

Syoknye Layan said...

http://syoknye-layanonline.blogspot.com/ visit radio n tv online syoknye

VECASTS - LISTEN ONLINE RADIO WATCHING ONLINE TV said...

VEBCASTS - Listen web Radio Watching web TV, Tv Online. Watch Over 3000 Online TV Channels And 6500 Radio Stations Free For Around In The Wold clik to watching
Listen Hindi radio click ,watching live movie ,live international radio,indo radio.usa radio and more ,LIVE MOVIE ,LIVE SPOTS,LIVE HINDI RADIO ,HINDI MOVIE ,AXN LIVE ,STAR MOVIE LIVE ,MAX CHANNEL LIVE LIVE UNTERNATIONAL RADIO AND TV BROADCASTER
MALAYSIA RADIO ONLINE , UNTUK MENONTON sini lawati >  http://vecasts.blogspot.com/2011/10/malaysia-tv-online-watch-malaysia-tv.html
MALAYSIA RADIO ONLINE terdapat lebih 180 buah stesen radio online malaysia lawati >  http://vecasts.blogspot.com/2011/11/listen-malaysia-radio-online-live-radio.html