Friday, January 14, 2011

Setahun sudah!!

Alhamdulillah setahun sudah umur budak comey atas ni. hehe... Hari ni genap la umur Haqem setahun ikut tahun masihi. Ahmad Haqem lahir 14 Januari 2010 (Khamis) tepat jam 3.10 petang secara pembedahan di Shiritsu Byoin Yonezawa Japan.
Perkembangan setakat umur setahun. Dah pandai jalan, dah boleh sebut mama, papa dan beberapa bunyi lain. Gigi pun dah 8 batang. Tapi semakin mengada tak boleh rengang dengan mama. Mama bangun je dia pun sibuk la nak ikut. Manja ye Haqem!
Sebab hari ni ulangtahun pertama, mama letak gambar Haqem banyak2 eh. Semua gambar diambil pagi tadi. Masa bersalin Haqem senang sangat. hehe.. tak terasa nak beranak pun sebab dah terus set date untuk pembedahan. Serah diri je, sakit masa pembedahan pun tak terasa sangat. Alhamdulillah mungkin sebab penjagaan yang baik dan lama di hospital. Mama duduk di hospital selama 10 hari. Balik rumah memang dah rasa sihat sangat.
Terima kasih untuk auntie yang datang tolong jaga Haqem masa bersalin dulu. Rindu kat auntie kan Haqem!
Dah pandai berebut barang dengan abang Haziq. Menjadi adik kesayangan Batrisya. Balik sekolah kakak mesti cari Haqem dulu. :)
Suka dengar muzik lagi2 lagu2 anpanman dan main kneebouncer tu. Habis keyboard mama rosak kene ketuk2 ngan Haqem.
Haqem masih belum minum susu botol, exclusive bf buat masa ni. Sebab Haqem alergik dengan susu tepung yang satu2nya boleh minum kat sini. Mama dan papa doakan Haqem sihat walafiat dan membesar dengan sempurna dan semoga menjadi anak yang baik, soleh dan berguna di masa hadapan. Amin..

12 comments:

Idayu said...

otanjoubi omedetou haqem! smoga jd ank yg soleh n berjaya dlm hidup.

mmg manja pon, pantang nmpak muka mama kan...

kak Erna said...

selamat hari jadi buat aqeem yang comel dan manja.

Iryd and Pitt's little diary said...

happy birthday haqem..so kawaii..:)

~ yus ~ said...

Cepat saja Haqem dah besar kan...

memang cpt masa berlalu As. Arif pun dah nak masuk 6 bulan. Terasa mcm masih mengandung kan dia hari tu..huhu

Putri_Aizat said...

eh birthday aqeem sama dengan birthday adik kita lah...

neway happy birthday aqeem...

Asmara said...

K ayu, hehe.. tau xpe dak kecik nih.

K Erna, terima kasih mmg manja sesangat nih.

Iryd,TQ. :)

K Yus, huhu.. pejam celik tak sedar pun masa berlalu nih.

Puteri Aizat, eh ye ke! hehe.. happy birthday untuk adik jugak. :D

hana said...

waa haqem da setaun er... otanjoubi emedetou! moga jd anak soleh bijak pandai... rasa mcm aritu br jerk cubit2 dier.. da setaun da yer.. hihi

payazal said...

selamat hari jadi haqem ...
muka pun dah mcm anak jepang .. :p

Auntie Ijan said...

Salam Haqem yang comel dan encemmm,
Dah setahun dah young man ni ye... comel betul la awak ni. meh auntie cium banyak2 boleh ke? hehehe

Asmara said...

K Hana, kejap je kan! lajunya masa ni berjalan. ahaha...

Faizal, ekeke.. mamanya terkenan la tu. haha..

Auntie Ijan, mmg comey. hehe.. tp tak montel cam mikael. hihi..

fizah said...

happy besday, haqeem...semoga menjadi anak yang baik dan soleh...

Anonymous said...

selamat hari lahir haqeem ... makin hensem la bila dah beso ..