Monday, January 17, 2011

Daifuku Chocolate

Serius sedap giler nih! Mochi yang berbalut coklat dan coco powder. heaven.. Beli secara online sekotak berharga lebih kurang 500yen.
Ada 10 biji. Nasib baik beli 2 kotak, Batrisya saje dah 5 biji. sedap weih!
Isi dalamnya adalah coklat semata. Nak buat sendiri tak reti dan kemalasan, beli je la yang orang dah siap buat. :D

15 comments:

Siti Fatimah Fuzz said...

500 yen tuu brp rnggit???
sedap ni...hehehe

Hanis MY said...

kak ass bestnyaaa nak jugak tatau pun leh beli online, nanti akak ajar eh, hanis msg akak nanti, takpe kan... :D (senyum kesian meraih simpati)

nur easy said...

salam kenal. nampak cam sedap..nak cari jg la..

~ yus ~ said...

baru nak tanya soalan sama. 500 yen tu berapa hinggit ye? Wah! Coklat pun beli online ni...hehe

Asmara said...

Siti Fatimah, kak Yus, kalo convert lebih kurang RM19.00. hehe.. mahal gak tu. kot la boleh carik kat mesia ada kot kat bhgian mknn jepun. Mochi ni kuih dari beras diletakkan inti coklat. sedap!

Hanis, haah ok nnti akk bg website online dia eh. kene tnya cik abg dia yg order. hehe..

Nur easy, salam kenal. yup mmg sedap! boleh cari kot nama dia mochi daifuku. :)

Iryd and Pitt's little diary said...

kak as...iryd pun mau jugak..tolong kasi link boleh..mau rasa..oishii so!

anie,Nagoya said...

online bhs jepun ke?skrg tgh gila cari kamera.tp bila check kat online.murah sesgt.tgh berkerja keras kmpl duit.hihihihi.....

Lady Lavender said...

me too love cokelat :-) nampak coklat yg penuh bercoklat. sah2 sedaapp..

Asmara said...

Iryd, ok2 nih akk bg link. :)

K Anie, haah kak. wah nak carik camera. kami pun sebenarnya beli barang semua online. hehe.. dari kamera, buku, kusi, makanan hingga kuih muih pun beli online je. hehe..

Lady lavender, mmg sedap tau! hehe..

Ok ni link dia. :)

http://store.shopping.yahoo.co.jp/nichirin/s-018.html

Asmara said...

Lagi satu boleh beli kat sini gak. kalau ke kyushu boleh beli kat huisten-boch tu ada jual.

http://huistenbosch-shop.jp/shopdetail/003000000036/brandname/

Don & Nor said...

terkenang coklat anpaman...sukaanyaaa....

fazian.batrisyia said...

Waduh as...sedapnya aku nengok je la...coklat mmg faveret

Asmara said...

Nor, hehe.. tp x bestnya tak semua coklat boleh mkn kat jepun ni. balik2 mkn dr jenama yg sama je. :)

Yan, kalau dr rizal dtg sini boleh aku kirim utk ko eh. :D

fazian.batrisyia said...

Ye ke...bestnya...tima kasih as. Kalau x silap dr rizal ke tokushima uni. katanya nak terbang 28/2 balik 5/3 sket lebih kurang cengitu la...hb ko kat u mana eh?

Asmara said...

Yan, ala jauhnya ke bawh. kitorg kat belah utara yamagata. jauh sgt nak pegi tu. huhu.. xpe2 yan InsyaAllah ada rezeki nnti aku cuba kirimkan. dia x gi tokyo eh.