Wednesday, October 20, 2010

Jamuan Birthday Batrisya!

Besdey girl 6 tahun! Alhamdulillah dapat jugak buat jamuan untuk besdey Batrisya pada 15hb Jumaat lepas. Mama tak planning sangat pun. Ingat nak buat weekend tp gi jln2 pulak. Terus je terpikir buat je la hari Jumaat terus. Hari Khamis malam tu baru memikir2 nak masak apa. hehe.. tp mekasih la kat Ijie ngan Pooja yg bagi idea nak masak apa dalam tempoh tak sampai 24 jam!
Kek Pandan. Ok decoration ni Batrisya dan kakak Liyana yg buat. Mama cuma tambah belah tepi tu je. Nak sangat bentuk 'harto' (heart/love). Kakaknye melayan je la. hehe..
Ini extra kek. Buat Blueberry cheese cake. Ini tak bakar, memang senang bangat.
Ada nak makan kari hijau thai. Bertungkus lumus jugak menyediakan bahan. hehe.. Antara menu lain, ayam goreng berempah, sayur campur, telor goreng, popiah dan karipap. Oh ye act. sambut besdey sama2 ngan abang Ujay, so dia sponsor ayam goreng dan karipap. Gambar takde plak ye. Dah sibuk2 mmg tak sempat nak berposing.
Sempat ambil gambar agar2 lumut ni. Yatta! akhirnya timbul jugak telor dan santan tu. hehe..
Antara tetamu yang hadir. Ramai jugak malam tu, Alhamdulillah cukup makanan. Ada jemput jugak international student yang muslim.
Dapat 'presento' (hadiah) dari kakak2 dan abang2. Mekasih banyak2. Batrisya suka sangat orang bagi hadiah ni.
Ini special dari papa! Apa dalam tu ye?
Tu dia! Nintendo DS yang latest! huhu.. bersekali dengan 2 games untuk belajar. Bukan Batrisya sorang yang dapat Haziq pun dapat jugak! kalo tak berebut la. Harga mmg sangat mahal. Mama pun tak explore lagi. tapi macam2 boleh buat la, amik gambar pun boleh. Papa beli pun guna elaun budak2 ni. hehe.. apa la salahnya setaun sekali lagipun duit diorang jugak. Dari makpak yang abiskan sekali sekala kita bagi la hadiah yang mahal sikit kat anak. hehe..

6 comments:

~ yus ~ said...

Happy Birthday Batrisya!

As, blueberry cheesecake itu sungguh mengiurkan...

Juwita Jamaludin said...

As mahal tak nintendo DS tu mcm nak beli je untuk anak2 tp masih fikir2 lagi kalau tak nak ckp sini hara as inbox kat Fb ye.. Dengan awak beli
kat mana.. Yela duit anak2 apasal bagi yg berbaloi sikit lagi pun yg ni ada belajarkan

Asmara said...

Kak Yus, memang sedap tau yg ni! hihi..

Ita, mahal jugak. Batrisya punya yang terbaru harga 16700 tak silap. Beli kat internet. Ada version english dalam 18000. Tapi game dia kene beli lain, ada macam2 la boleh pilih, satu game tu kalau yg baru dlm 5k, tp boleh je carik yg chuko. :)

my balqis said...

kak as, fuh batrisyanye kek mengancam tul...teringin nk g umah akak tp xtaula dpt ke tak, kete da nk kene anta ari jumaat nih, huhu...nintendo tu mcm nak beli gak jer, maknye yg over nak main, hehheh

kew_chop said...

happy belated birthday batrisya.
hasben pun bagi nintendo ds gak kat maira besday aritu kami beli kat yamada denki tapi games software tu kami ngelat. kami download jek, tapi kena beli yg cam pendrive ke apa untuk save game. saya pun tak reti sgt hasben yg buatkan.hihi.. tapi jimat sikit tak payah beli game yg mahal bangat tu. game yg download pun sgt edu sesuai untuk anak2 n leh download cam storybooks gak.takdela ralat sgt bagi dia mengadap ds tu kan, hihi..

Asmara said...

Ayu, la ye ke. meh dtg naik densya ke shinkansen ke, sng gak terus turn sini. nanti kami amik la. hihi.. sabtu ni ada jamuan leh join sekali.

Murni, kan mmg bagus jugak sbb byk belajar. esp. utk batrisya la kene belajar byk kotoba baru nak sek rendah taun depan, takut ketinggalan byk sgt ngn kawan2. boleh praktis tulis2 pun byk. oh ye nnti soh asben kite donlod gak la games yg best2. hehe..