Wednesday, October 27, 2010

Cornflakes madu!

Cornflakes wat jamuan aritu. Buat 2 bekas sekejapan dah abis. Biskut yang paling senang, dari sekolah rendah dulu dah pandai buat tiap kali raya. hehe.. selain biskut ni biskut sarang semut la paling wajib kami buat kat rumah mak dulu. huhu.. sekarang semua order je. Resepi saya sama je dengan orang lain. Tulis gak la untuk panduan Batrisya nanti. (ahahaha..)

Bahan-bahan,
1 kotak cornflakes
1/3 cawan madu
1/3 cawan butter yang dicairkan
200g kacang tanah (ditumbuk/blend tak hancur)
Kismis (ikut suka)

Cara-cara,
- Gaul semua bahan dalam satu bekas hingga sekata.
- Masukkan ke dalam acuan kertas
- Bakar dalam oven suhu 180C selama 15 minit.

1 comment:

ijan said...

Batrisya macam dah kena warning dengan mama suruh buat biskut nanti tiap kali raya.hehhee.... cornflakes madu ni memang mudah dan sedap.... kejap je la licinnye :)