Bahan-bahan,
4 biji pisang (dipotong 2)
2 sudu biji sagu
4 ketul gula tebu
2 sudu gula perang
1 helai daun pandan
1/2 sudu garam
500ml fresh milk @ santan (saya biasa guna fresh milk)
Cara-cara,
- Masakkan sedikit air bersama gula tebu dan gula perang hingga gula hancur
- Bersihkan sagu dan masukkan dalam air gula tadi tunggu hingga sedikit kembang
- Masukkan daun pandan dan fresh milk tunggu hingga mendidih
- Masukkan pisang, tunggu kuah pekat sedikit dan tutup api.
2 comments:
aku bulan pose mmg beringat sikit beli barang yang mudah expired ni.. mmg tak bermakan jawabnya... lepas buka dah lewat.. solat2 terus tidur.. mana sempat nak mengudap2 dahh...
yan, tu la barang yg beli sebelum pose haritu. skrg ni beli sikit2 je makanan. tp malas jugak nak ulang alik pasar tu. huhu..
Post a Comment