Thursday, December 3, 2009

Roti

Yeay!! akhirnya berjaya jugak buat roti. muahahaha... berapa kali cuba wat roti selalu keras je la. geram tol, ada 2 kali kot masuk tong. hehe.. Ini pun cuba2 je. Maklum la x pakai breadmaker. Kat mesia ada breadmaker tp x penah pakai tu yg kat sini berazam tak nak beli.

Resepi roti ni ikut manual ovenrenji kat rumah ni. Pastu setting time pun ikut kat situ gak. Sebab tu la jadik kot. Kalo nak tunggu yis nih mengembang sendiri sampai esok pun kejung camtu je. dah le sejuk2 ni yis pun segan2 nak mengembang. huhu.. ke tanganku yg takde bakat nguli roti. hehe.. Act. siap buat kaya sendiri tp agak frust jugak sebab kayaku rasa lain mcm. next post la ye..

3 comments:

blogresipi.com said...

Cantik roti dia uli pakai tangan pun..kite tak pandai wat roti. bread maker pun tak de gak.hehe

E-na said...

cantik mengembangnya roti tu! k.E-na sblm ada BM pn buat juga tp penat la sket uli tgn n masa pun x sempat...

Asmara said...

Ijan, sebab percubaan kali ni menjadik tu yg eksyen nak tunjuk. muahahahaa...

Kak ena, ni pun uli tak berapa nak lama, x larat gak nak nguli setengah jam. hehe..