Tuesday, December 29, 2009

Injection Influenza H1N1

Petang tadi bawak budak dua orang injection influenza bagi H1N1. Act. yg ni kali kedua kene cucuk. Mula2 cucuk minggu lepas. Kitaorang lucky jugak dapat vaksin yang awal, untuk 40 budak pertama kat area sini. Untuk bawah 19 tahun memang 2x kene inject ni. Sebagai langkah berjaga-jaga kitaorg amik jugak la vaksin nih. Kene bayar jugak ni.
Batrisya kene cek dulu. Masa inject pertama dia tak nangis pun, kali kedua ni dia nangis sebab dah tau sakit kene cucuk. hehe..
Haziq ni lagi la payah, sebab masa nak amik suhu badan dia dah melalak, lagi la masa nak kene cucuk tu.
Akhirnya kene cucuk jugak. hehe.. cian dia nangis, sakit sikit je. Ini inject last pasni xde lg ye. Sebab dua2 budak baik, papa belanja makan sushi hari ni. yeay! hehe..

3 comments:

~ yus ~ said...

Alahai..siannya Haziq. Rasanya kalau Alia sama mcm Haziq tu, Abid lagi cool bila juma doktor..huhu

blogresipi.com said...

Kena cucuk ni, kite yg tua pun kadang takut.apatah lagi si keciit.huhuhu

Asmara said...

Kak Yus, Haziq masa tu je nangis, pastu dah sudah terus je main. Dia nangis sebab tak suka org pegang dia. Masa nak amik suhu badan dia takleh duk diam, kene paksa melalak le. hehe..

Ijan, tu la. Masa kecik2 dulu yg inject banyak2 tu Haziq tak nangis pun, kali ni sebab dia dah tau agaknya. hehe..