Sunday, November 15, 2009

Majlis Barbeque

Buat majlis gitu.. hehe.. act. BBQ ni budak2 undergrad sini yang cadang nak buat. Kami on je kalau nak buat makan2 nih.
Menu BBQ ayam, daging, kambing dan sosej. Sedap oo.. pandai bebudak ni masak.
Lokasi di tepi rumah kami. Apakan daya Sabtu semalam adalah hari hujan, apalagi pasang khemah la. Good idea ye adik2! Acara BBQ tetap diteruskan.
Api menyala dibantu oleh tiupan angin menyebabkan ayamnya banyak yang kaler gelap, tp belasah je mmg boleh dimakan. hehe..
Tuan rumah sempat jugak buat kek dan puding. Angin rajin tiba sampai 5 jenis kek dan puding dibuat. hihi.. Atas ni Puding Coklat? ;-)
Puding roti marble. Keri, Ijie dan Arip datang tolong tengok2. hehe..
Slice Cheese cake, request daripada Ijie. Agak tak menjadi sebab dibantu oleh Batrisya yang lama sangat mengacau adunan. huhu..Kek Batik Coklat. Rupa tolak tepi yang penting sedap sangat dan senang dibuat! hihi..
Yeay! Souffle Cheese Cake, mmg rasa cheese saja.
Mee goreng yang dimasak 2x. First time tu pedas, kali kedua buat kurang pedas sikit. Last2 campur je dua2.
Nasi goreng adik2 perempuan sini yang masak. Sedap!
Coleslaw juga dibuat oleh adik2 perempuan. Sedap dan halus2 potongan sayurnya. Guna pisau ke sagat dik? ;p
Daging, kambing dan sosej yang dah siap. Nyummiee..
Makanan yang ada.. mmg kenyang seharian.
Jemput makan! banyak lagi, sampai ke malam baru habis nih.
Haziq cheezu ngan kak nadia. Mmg best kalau buat makan2 nih. Seronok jumpa adik2 kat sini. Walau hujan tetap jadik. Lain kali kita wat lagi!

2 comments:

blogresipi said...

Rajinnye diorang ni wat makan-makan... punye banyak makanan tue... tuan rumah pun sempat masak 5 jenis kuih n kek? caya lah...hehhee... psst, kite tak bagi makan lg kt Mikael. tunggu dia masuk 4 bulan baru nk bg makan. :)

Asmara said...

Ijan, kalau bab makan mesti on punye.. hehe.. patutnya nak bbq tepi sungai tp cuaca tak mengizinkan tambah2 dah sejuk2 ni, port rumah kami paling sesuai. hehe..