Wednesday, September 30, 2009

Roti pizza

Frust punya pasal nak letak gak gamba pizza sempoi nih. Ni buat tadi utk mkn ngan Haziq. Tak 5 minit pun buatnya dan bakar dlm 10 minit je. Layan je gambo roti ni ye.. hehe..

Tambahan ni. Beritau gak resepi yg senang bangat nih. ;p

Bahan-bahan
1 keping roti
2 sudu chopped tomato (tomato dlm tin/hancurkan buah tomato pun boleh gak)
2 sudu cheese parut
Hirisan fish cake (tuna, sardin, serunding, apa2 pun boleh ikut bhn apa yg ada kat rumah)
Sedikit oregano kering

Cara-cara
Sapukan tomato atas roti
Susun fish cake
Taburkan cheese dan oregano
Bakar dalam oven suhu 200C dalam 10 minit atau garing.

Siap, menu ringkas untuk breakfast atau time malas nak masak. hihi..

4 comments:

Intanaziela said...

As..cam ne nak buat roti pizza tu..cam menarik je nih...hihihi

Ajzie said...

gud idea nih.. esok nak buat for alya bawak bekal gie school..

blogresipi said...

Kite suke gak roti pizza segera ni. kami guna roti fanjang2 tue tabur cheese byk2.. fuh! sedap..hehehe

Asmara said...

Intan: dah letak resepi yg senang nih. hehe..

Kak Ajzie: boleh sangat kak, anak2 mesti suka.

Ijan: Haah kan, letak cheese byk2 lagi syok makan. hihi..