Tuesday, September 29, 2009

Frustnyer!!!

Sabo je la hari nih!! Habis semua gambar2 kat dlm memory card camera hilang. Isk.. sedihnya x sempat nak tranfer semua gambar2 dalam tu. Kene virus ke apa memory kad nih. Sayangnya gambar2 masa raya, jalan2 Tokyo, masak2 dll semua burn! cedih aii...Byk lagi gambar dlm tu yg nak dishare. Takpelah takde rezeki kat gambar2 tu.

Nak citer gak gambr dalam tu ada wat pizza, yong taufu (sebab ada kangkong haritu), jalan2 ke universiti lama hubby kat Tokyo, jalan2 rumah kawan2, gambar2 Haziq dan Batrisya uishh.. byk gak, sebab memory kad tu 8GB, sebab boleh isi byk gambar la x transfer2 ke komp. Sekarang guna balik memory kad lama size 2GB ni jela.. sabar2...

7 comments:

Ibu Baru said...

rasanya ada software yg boleh recover gambar2 yg hilang. ada sorang kakak kat sini jd camtu gak tp boleh dpt balik. cuba cari kat google.

~ yus ~ said...

Alahai..sayangnya As. Cubalah Ibu baru punya saranan tu, kot2 leh recover balik..

payazal said...

try guna software Scavenger - dia bole recover file dah terdeleta. tapi sebelum tu format dulu memory card tu.

my balqis said...

kak as, lahai memang tension giler klu jadik camtuh, tp ramai ni yg bg komen blehla try, hopefully menjadik

Asmara said...

Wanni: hari ni nak mencuba software tu. harap2 jadiklah..

Kak Yus: huhu.. terkilan gak nih. harap2 boleh la rrecover balik.

Payazal: ok hari ni nak mencuba. thanks so much tau!

Ayu: x terkata tensionnyer ayu, nak ngadap komp pun jadik malas nih. :)

blogresipi said...

Adoiii... ciannye. sabar je lah yer...

iDAN said...

Data paling selamat simpan dalam DVD tu pun kena ingat jangan DVDR kut! terformat; kalau sayang data buat dua salinan DVD tak mahal mana sekarang ini.