Monday, September 14, 2009

Makan lagi..

Alhamdulillah hari ni buat jamuan lagi. Rajinnyer masak ek.. hihi.. bulan Ramadhan sekali sekala menjamu org makan x salah lagi2 dengan adik2 yg jauh dari mak ayah. Act. hari ni ajak diorg makan sebab Nad nak balik Mesia dah mlm nih. Seronoknya diorang balik mesia, dapat kumpul ramai2 sefamily dan dapat jumpa saudara mara.

Bila dengar lagu raya hati tu meronta2 rasa nak balik, tp buat2 relax je la, mcm x penah lak raya diperantauan. Tp kat sini x nmpk meriah dan mood raya tu x ada, mybe sebab x ada family lain yg nak raya sama2. Duduk dengan komuniti yg ramai muslim dan senegara mmg ada kelebihan lagi2 time nak raya nih, boleh tukar2 juadah, share2 resepi, exp. dsb la.. InsyaAllah raya taun ni kitaorg pegi semayang raya kat embassy. Sini x de sapa, gi Tokyo boleh beraya rumah kawan2 lain yg ada. Harap2 semua yang dirancang dapat dilaksanakan. Amin..