Thursday, August 20, 2009

Zao Okama Crater Lake

Hari Isnin bawa tetamu berjalan sekitar Yamagata. Kali ni bawa pergi naik gunung plak. Ke Zao Okama, tengok kawah gunung berapi. Perjalanan lebih kurang sejam naik ke atas. Tau2 je la keadaan naik gunung camne. Dengan awan2 kene langgar. hehe..
Dah sampai atas, Batrisya dah best friend dengan Najiha dan wawa. Cuaca panas tapi angin sejuk, just nice weather.
Tu dia kat belakang tu kawah gunung berapi, warna air itu sentiasa bertukar2 dari hari ke hari. SubhanaAllah menajkubkan!
Nak turun kene menapak lalu batu2 nih. Exercise sikit. Haziq dan Muzammil lepak jap.
3 hero bapak2 budak. hihi.. en.kery, Dr. yusmady dan en. anas. Dr yus diapit oleh bakal dr.

Act. gunung berapi ni masih aktif tp masa nak letup tu makan masa beratus tahun. Sekarang kerajaan Jepun jadikan kawasan pelancongan. Waktu melawat yang sesuai pada Mei hingga Oktober. Time winter ditutup sebab salji penuh area nih. Zao juga terkenal dengan hot spring yang original dan tertua di Tohoku Region, tp x penah pegi lagi la. Jepun kan suka berendam, sana sini ada onsen. Dah puas bergambar next destination is...

6 comments:

blogresipi said...

Wah.. cantiknye!!! warna air tu blh tukar2 kaler ek... best kalau dpt melawat nie... anyway, nk ucapkan selamat menyambut Ramadhan AlMubarak buat Asmara sekeluarga :)

anak dolah said...

mana acii...xdpt g sini..xaci2..hehe..jeles jer tgk gmbr hero bertiga tu

yan said...

mak ai.. bapak2 orang ni semuanya maju ke depan sungguh... n kkembang dengan jayanya cam husbandku gak... huhuhuhu

Asmara said...

Ijan: haah mmg cantik airnya. salam ramadhan untuk ijan sekeluarga.

Anak dolah: weih korang dah ke laut ok apa, kasik diorg naik gunung plak. heheh..

Yan: gitulah la yan, 3 taun bini dok umah je. mmg kene bela sungguh. hihi..

aku seorang perindu said...

hahaha maju ke depan x menahan tu...ala bukan bapak jer kembang kan..mak2 sume pun mengembang sama..ehhee

Asmara said...

Ala mak2 biasa la tu. Nanti maintain la balik.. hehe..