Wednesday, August 19, 2009

Jamuan dan kedatangan rakan

Ahad lepas rumah kami menerima kedatangan tetamu khas dari Gifu dan Gunma. Seronok tak terkata sudi juga datang dari jauh2 ke sini. Sempena ketibaan rakan2 kitaorg pun buat jamuan sekali untuk budak2 mesia yang masih belum balik utk cuti raya.

Menu haritu BBQ dan sate. Budak2 sini yang tolong, itupun tinggal 3 orang dan Pak Didi warga indonesia yang ada. Bakar sate kat tepi rumah je, mmg best la. Tima kasih Wak, Md Amin dan Jaie tolong kitaorg.
Sate yang dah siap dibakar. Sate daging dan ayam, hampir 250 cucuk yang dibakar. BBQ kambing dan ayam pun ada tp x sempat nak amik gambar sebab tetamu dah tiba.
Sempat buat agar2 pandan. Guna susu dan telor je.
Popia juga, kuih yang senang2 aje.
Gambar timun je, bawang dan kuah kacang wajib ada.
Kek coklat sebagai penyeri, hehe... ikut resepi dr kak yani myr.
Nasi impit guna paket segera dan tembikai xde gambar.
Tetamu dah abis makan baru dpt snap gambar candid.
Seronok berkumpul ramai2, kira mini gathering jugak ni bersama family Yusmady dan family Anas. Paling seronok budak2 ni la dapat main dengan kawan2. Lepas makan budak2 main bunga api, dah bz2 mmg lupa je nak amik gambar budak2 nih. Seronok sangat menerima kedatangan tetamu nih!

5 comments:

M said...

mana aciiiii...nk la sateeee....

kempunan sateee...kitaorg dtgg xdpt sate punn....kalau th aritu g yonzawa sekali lagiii

blogresipi said...

Seronoknye ramai2... siap ade satey lagik tue...

Asmara said...

Amboi pakcik M nih, macam2 nama ko pakai eh. hihi.. xpe nanti pakcik dtg makcik buat sate special lg utk korang. hehe..

Ijan: Sesekali Ijan, mmg seronok bila ramai2 nih. :)

my balqis said...

waa kak as, bestnye satay, adeh rugi tul xdpt join, kalau x dapat merasa satay akak, heheheh

As said...

Ayu: Itulah ingat ayu ada skali haritu. xpe byk masa lagi nih. fuyu nanti boleh dtg main snow. hehe..