Tuesday, June 30, 2009

Telor Masin

Akhirnya menjadi juga telor masin ku ini. Setelah perap hampir sebulan baru la terasa kemasinannya. Senang je nak buatnye. Kat sini xde plak jual telor masin ke x perasan, rasa mmg xde je. Cara buat senang je x yah guna tanah dan arang, cuma rendam telor dalam bekas yang berisi air garam. Perapkan selama lebih kurang 3 hingga 4 minggu. Separuh garam dan separuh air. Lega... lepas lagi ngidam nak makan telor masin. hehe..

2 comments:

yan said...

eh As, aku pun tengah duk tunggu telur masin aku menjadi masin. hahaha.. tapi baru perap last week, silap2 kena korbankan mgg ni pasal tak sabar nak buat nasi kerabu...

As said...

Yan aku td wat nasi kerabu, tp telor masin dah abis la plak. hehe.. silap time plak nak makannye. kene wat stok lagi nih. yg ni percubaan je dulu kot2 x jadik.