Thursday, May 21, 2009

Tukar nama

Semalam pegi JPJ kat Yamagata tujuan tukar nama pemilik kete. Pemandangan kat highway yg jaraknya hanya 11km, tetap kene bayar tol tau. Tol 300 yen tp sebab guna ETC tu dpt diskaun 200 yen pegi dan 150yen masa balik (sebab balik lepas kul 7 malam).
Inilah rupa JPJnya. dah jalan jauh kete tu baru nak tukar nama. Proses sekejap je, asal dokumen semua lengkap takde masalah.
Sekarang barulah pakai plet number negeri nih, setelah lama pakai no plet negeri lain. Kene skru sendiri tau no plet tuh.
Selesai urusan apalagi, jenjalan la yg ditunggu2 budak 2 org nih. Jusco yg ni first time kitaorg sampai, sejam gak dari rumah.
Toys r us dia pun boleh la tahan besarnya.
Budak yg ni mmg pantang nampak mainan, dia je yg paling laju lari, sekarang katun pilihan dia Anpanman selain Ultraman yg mmg dah sebati dgn dia.

2 comments:

reen said...

suka pic haziq yg last tu...gaya mau ada..hehehe

~ yus ~ said...

wah..as pakai honda stream tuh...

ada plan bawak balik tak as?