Wednesday, May 20, 2009

Roti berbalut cheese dan sosej

Minggu ni banyak pulak skodeng2 blog masakan org lain. Macam2 rupa masakan yang dibuat. Memang menarik dan mengancam lebih2 guna dslr. huhu.. jeles2. takpolah den ni cuma masukkan gambar masakan yang pertama kali dibuat jo (bukan blog resepi yo). hehe.. yang hari2 masak idokla den letak walaupun sesedap rasanya. hahah.. tp tima kasih la pada blogger2 yg memberi ilham nak masak apa tiap2 hari. ;)

Roti ni mmg first time buat, selama ni tak tau pun kene gilingkan roti tu, main letak je sosej pastu balut. Kali ni buat, giling roti tu pastu letak cheese ngan sosej gulungkan, lumurkan telor, breadcrumbs dan goreng. Sedap makan panas2 nih. Buat ni untuk bento Batrisya gi sekolah. Hari ni sekolah dia ada buat jalan2 kat taman permainan. So kene buat bento yg ringkas. Excited plak dia nak naik bas sekolah tu. Tak dapat nak amik gambar sebab x ikut pun.. hehe..

4 comments:

~ yus ~ said...

haha..dulu pun kak yus tak tahu kena gilingkan roti dulu tau! Masa kat sheffield baru belajar menggilingkan roti sebelum buat roti gulung nih...huhu.

my balqis said...

kak as, adoihla mmg lapo bile masuk sini, smlm sy da try taufufah tue, mmg jadik...hehe senangla pasnih boleh wat selalu..

re:erm tuela pasal, sian lak tgk balqis tuh, xpsl2 melecet pulak dah, tp skang da ok, dahler anak branak kene batuk skang nie, huhu

As said...

Kak yus: kan kak yus kan.. kene belek2 resepi baru tau. hehe..

Ayu: buat yg senang2 je, ada baby susah sikit nak duk dapur lama2. kalo batuk mmg lambat sikit la nak baiknya. huhu..

freefun0616 said...

酒店經紀人,
菲梵酒店經紀,
酒店經紀,
禮服酒店上班,
酒店小姐兼職,
便服酒店經紀,
酒店打工經紀,
制服酒店工作,
專業酒店經紀,
合法酒店經紀,
酒店暑假打工,
酒店寒假打工,
酒店經紀人,
菲梵酒店經紀,
酒店經紀,
禮服酒店上班,
酒店經紀人,
菲梵酒店經紀,
酒店經紀,
禮服酒店上班,
酒店小姐兼職,
便服酒店工作,
酒店打工經紀,
制服酒店經紀,
專業酒店經紀,
合法酒店經紀,
酒店暑假打工,
酒店寒假打工,
酒店經紀人,
菲梵酒店經紀,
酒店經紀,
禮服酒店上班,
酒店小姐兼職,
便服酒店工作,
酒店打工經紀,
制服酒店經紀,
酒店經紀,

,酒店,