Tuesday, April 14, 2009

Kek Gula Hangus

Wah jadik blog resepi plak ni kang. Hehe tapi tak sebab posting benda2 yang first time buat jer. Kek yang ni senang je buatnya. Bahan pun tak banyak. Guna gula hangus letak air dan marjerin pastu masuk kat dalam bancuhan telor yang di whisk, susu pekat manis, tepung dan soda bikarbonat sikit. Ikut kat my resepi tu kene peram 2 jam. Tapi aku peram sejam je kes tak sabor nak makan le.
ehem.. menjadik jugak sarangnya tu. Rasa sedap ooo kalah kuih makcik bubur bawah pokok kat tmn tasik utama tu. Kek ni mmg faveret sangat la, kalau nampak mesti nak beli punya. Tak sangka berjaya jugak percubaan nak wat kek nih. Tahniah utk diriku sendirik. hihi...

4 comments:

reen said...

amboi as,nampaknya leh buat bisnes makan dah nie...lps ni IPTK dah leh order kat as jer..hehehe

Anonymous said...

Betul tu..balik Malaysia nanti kita buat makan2 As aku nak order kek gula hangus ngan cheese cake

cik yam

Asmara said...

wah2 siap nak order gitu. hehe.. duk obersi ni la kene tajamkan skill memasak. balik mesia jadik rakyat biasa beli kat luar jugak. korang study rerajin kat sana tu. kalau dekat boleh i tolong masak2kan. hehe..

freefun0616 said...

酒店經紀人,
菲梵酒店經紀,
酒店經紀,
禮服酒店上班,
酒店小姐兼職,
便服酒店經紀,
酒店打工經紀,
制服酒店工作,
專業酒店經紀,
合法酒店經紀,
酒店暑假打工,
酒店寒假打工,
酒店經紀人,
菲梵酒店經紀,
酒店經紀,
禮服酒店上班,
酒店經紀人,
菲梵酒店經紀,
酒店經紀,
禮服酒店上班,
酒店小姐兼職,
便服酒店工作,
酒店打工經紀,
制服酒店經紀,
專業酒店經紀,
合法酒店經紀,
酒店暑假打工,
酒店寒假打工,
酒店經紀人,
菲梵酒店經紀,
酒店經紀,
禮服酒店上班,
酒店小姐兼職,
便服酒店工作,
酒店打工經紀,
制服酒店經紀,
酒店經紀,

,酒店,