Thursday, March 12, 2009

Pindah rumah..

Hari ni dah hari ke 5 sebenarnya duk rumah baru nih. 5 hari takde internet rasa gelap dunia... wakakaka.. ada ke mcm tu ek! hihi.. Act. ahad haritu dah pasang tp user idnyer lmbat di pos so hari ni le baru sampai. Setting wireless plak problem tadi tp nasib baik lakiku amat terror kepandainya menyelesaikan masalah. Tv ada kat rumah tp tu ler aku tengok gambar je la mcm Batrisya dan Haziq tengok katun. Tengok dan paham sendirik la. Tensen le tengok hubby tengok tv gelak sorang2. Tiap kali dia gelak mesti aku soh translatekan. sabor jer la.. last2 penat aku tanya dan penat plak dia nak explain. huhu.. Aku baru le paham dua tiga ayat, dah 2 minggu baru sekali je aku belajo menulis. apara cikgu aku tu baru bagi sehelai kertas je menulis. Mcmana la nak terror ckp Jepun ngan paham tulisannyer nih? Hubby kalo ikutkan dah 12 tahun terror japanese nih. nganga je aku dgr dia ckp dan menulis.

Hari2 berlalu seperti biasa. Snow tak berenti2 lagik. Semalam seharian snow, yg dah cair membeku dan memutih balik. Sabo je la dgn kesejukan yg melampau nih. suhu dlm rumah pun bawah 5C kdg tu. Kalo takde heater mau beku salur darah. Nak keluar pun malas, budak2 pun mcm bosan jerk. Batrisya kdg sebut nak balik rumah mak. boring la tu..

Dah ada internet senang sikit, Haziq ngadap otomen, Batrisya dengan game princess dan aku melayan blog etc. Papa? haha papa layan TV je la.. lepas budak2 tido baru boleh pakai laptop. Ada 3 laptop pun tak cukup kat rumah ni. Dah yg kecik pun nak jugak.

Act tv kat Jepun ni best jugak cerita2nyer. Byk talk show yg menarik, drama2 dia pun best, byk info gak yg diberi. Tapi tu le aku tak paham sgt, yg aku suka bila ada show masak2. haha... yg tu je aku senang paham.

Waduh gimana ya? bgun pagi masak makan, kemas rumah sikit2, ngadap tv, pastu makan lagik... mlm kang makan lagik. waa.. itu je la kejenyer makan, tido, makannn je... sejuk2 perut lapo je. aiyak.. bila la nak mengecik nih. Start April ni Batrisya sekolah, harap2 ada la perubahan.. hehe..

4 comments:

emas_juita said...

bace blog akak rase cam nk makan sushi plak.ader ke org bekfes ngan sushi ek???besh ler tu dah jadik family lengkap yek....leh tambah lagi satu destinasi honeymoon saye.hehehe.cepat sket blaja ckp jepun ye kak,nanti nk jd tourist guide saye.

suka menanti said...

tak pe lah tu, lama-lama faham dan fasih le. Entah-entah besok bila balik ke UTeM boleh jadi guru bahasa Jepun kat PBPI.he,he,he..

Asmara said...

Fara:Boleh je, jemput dtg. ;)

Alamak kak! ramai lagi yg terror japanese kat sana tu.. hihi

freefun0616 said...

酒店經紀人,
菲梵酒店經紀,
酒店經紀,
禮服酒店上班,
酒店小姐兼職,
便服酒店經紀,
酒店打工經紀,
制服酒店工作,
專業酒店經紀,
合法酒店經紀,
酒店暑假打工,
酒店寒假打工,
酒店經紀人,
菲梵酒店經紀,
酒店經紀,
禮服酒店上班,
酒店經紀人,
菲梵酒店經紀,
酒店經紀,
禮服酒店上班,
酒店小姐兼職,
便服酒店工作,
酒店打工經紀,
制服酒店經紀,
專業酒店經紀,
合法酒店經紀,
酒店暑假打工,
酒店寒假打工,
酒店經紀人,
菲梵酒店經紀,
酒店經紀,
禮服酒店上班,
酒店小姐兼職,
便服酒店工作,
酒店打工經紀,
制服酒店經紀,
酒店經紀,

,酒店,