Monday, March 30, 2009

My first Curry Puff

Korang jgn nyampah baca entry nih. hihi.. maklum le mmg tak penah buat2 kuih senang2 nih. Dulu2 masa sekolah penah la mak ajar buat kek, buat biskut raya dan masak2 tapi jarang sangat di praktikkan. Sekarang anak2 dah besar dan nak makan macam2 kene la buat sendiri. Duk mesia mmg senang sangat beli aje (wanita bekerjaya la konon). Tak terpikir nak buat pun. hihi..
(Sekali lagi rupa tolak tepi eh... mak metua yg ajar pintal masa kat UK dulu)

Buat Strawberry Milk Shake. Kebetulan strawberry byk so blend je la ngan fresh milk campur aiskrim yg tak habis2 lagi dlm ais box tu. Takde gelas yg lutsinar so gambar kat dlm mug je la.

Act. sabtu lepas buat Mee Jawa, tapi tak sempat nak amik gambar sebab hidang kat org datang. Resepi cilok dari yan (aku tukar udang kepada daging yan). Ada 3 orang budak nak balik Mesia (dlm flight skrg) so sebelum balik jemput dtg rumah makan. Sushi dan donut pun ada.. :)