Saturday, February 28, 2009

Selamat sampai Japan..

Alhamdulillah kami bertiga selamat sampai ke Jepang. Cuaca 4C masa kami tiba. Angin sejuk terus menerpa ke muka turun airport. Bertolak jam 11:30 malam tiba di Narita jam 7:15 pagi (watu Tokyo). The journey ok cuma budak2 buat hal jugak sebab tido tak cukup dan tak begitu selesa. Check out semua ok tak ada masalah, bwk 2 beg besar yg beratnya 59kg. Hehe.. ngam2 je naik MAS tu. Hubby plak tunggu dekat 2 jam kat airport takut kitaorg tak jumpa. hehe... Tiba di Narita terus naik train ke Ueno jalan2 sikit beli barang. Ptg sikit balik rumah di Yonezawa menaiki Shinkansen yg tiketnyer boleh beli sebijik aisbox. Tapi berbaloi kalo naik train biasa perjalanan 5 jam tp naik Shinkansen ni 2 jam dah sampai. Sampai betul di rumah jam 5:30 petang. Malam sempat lagi masak, hubby dah lama tak merasa masakan air tanganku hehe.. masak simple je. Antara gambar yg sempat diambil.
Nih masa jalan2 kat Ueno.
Lunch time kat Tendon Tenyak. Seafood udang, sotong sayur2. Sedap tp makan tak abis. Harga makanan satu set dlm 780 yen. Nasik nyer banyak tp cepat muak. Hubby tak gemar beras jepun dia beli basmathi rice utk makanan seharian.

Gambar depan HRC..
Dinner yg sempat di masak. Simple je.. Udangnyer besar dan murah. Ok itu saja buat masa nanti. nanti update lagi. Lusa pindah rumah plak. ;)

5 comments:

reen said...

moshi..moshi.. :)alhamduliilah akhirnya ke temu jua dgn abg tersyg. semoga berbahagia bersm family! GUD LUCK FOR UR NEW LIFE!!!

fara-k said...

As! hahah..naper tgk keri cam kurus jer?? hahah..kesian..nanti lepas ni sure debab sket..sebab chef dier dah sampai! anyway, have a good time in Japan!!

Asmara said...

Reen: Mmg gembira dan seronok jumpa hubby dan budak2 jumpa papa. tp tetap terkenang2 family kat rumah. Rinduku tetap di Malaysia..

Kak Fara: Hi kak.. Kurus ke? alamak ada kata semakin debab!! haha.. x kisahlah. Yg penting cukup mkn, sihat dan dpt menyempurnakan tugas yg diamanahkan.;)

en_me said...

wahhh dah lame tak gi genza nih..

freefun0616 said...

酒店經紀人,
菲梵酒店經紀,
酒店經紀,
禮服酒店上班,
酒店小姐兼職,
便服酒店經紀,
酒店打工經紀,
制服酒店工作,
專業酒店經紀,
合法酒店經紀,
酒店暑假打工,
酒店寒假打工,
酒店經紀人,
菲梵酒店經紀,
酒店經紀,
禮服酒店上班,
酒店經紀人,
菲梵酒店經紀,
酒店經紀,
禮服酒店上班,
酒店小姐兼職,
便服酒店工作,
酒店打工經紀,
制服酒店經紀,
專業酒店經紀,
合法酒店經紀,
酒店暑假打工,
酒店寒假打工,
酒店經紀人,
菲梵酒店經紀,
酒店經紀,
禮服酒店上班,
酒店小姐兼職,
便服酒店工作,
酒店打工經紀,
制服酒店經紀,
酒店經紀,

,酒店,