Thursday, July 19, 2012

Haqem dan 'kak ipar'

Tajuk tak menahan. hihi.. Haritukan mama dengan Haqem amik Haziq kat sekolah, biasanya kalau cuaca elok budak2 boleh main kat luar sementara tunggu ibu bapa datang ambil. Selalu amik budak2 dalam kelas ataupun kadang2 amik lambat sikit.
Masa mama cari Haziq, Syiho-chan(girl yg suka sangat kat Haziq) ni yang nampak mama dulu. Apalagi nampak je mama terus je jerit cakap Haziqu no okaasan! Berlari dia datang kat mama dengan Haqem, terus bawak Haqem main kat situ. Haqem suka la bila dapat main dengan budak2 situ. Baik betul dengan Haqem, suka budak agaknya. hehe.. 
Haziq masa tu buat tak kisah je dengan Haqem sibuk main dengan kawan2 dia. Syiho-chan la yang jaga Haqem. Mama sempat la curi2 ambil gambar sekejap. ;D Tak lama pun main sebab nak balik rumah.

Mama suruh cakap cheese laju je dia bergambar, segan jugak nak gambar sebab sensei ada kat situ, hihi.. laju2 je snap gambar. Ada gambar Haziq dengan bestfren dia, tapi Haziq as usual memang anti camera. hik.. Balik tu sorong basikal jalan kaki sebab tak muat naik 3 orang. ;D

24 comments:

kasihredha said...

comey je dgn kakak ipar :)

Zurina Hj.Zainal said...

si kecik tu dh mcm anak jepun...comey!

Mymiesein said...

Hehehe... Comel je... Anak MQ pantang nampak benda ni, dia yang lagi laju dari kita...

Hanis MY said...

wahh haziq dah ada gilpren, kak as dpt menantu org jepun bestnya...

ieda said...

ekekke kakak ipar ! ... comel2 !

Langkawi Ink.Com said...

Cap yang anak pakai tu memang daj sinonim dengan kanak-kanak Jepun.Cute !

FnF Simple Life said...

alahai kaka ipar nihonjin tuuu...best3x hehehe

SURIA AMANDA said...

comel la...dia mmg suka budak2 kot..mesti xde adik ni...

Daddy Ziyyad said...

Yg kaler hitam 2 biji tu, kereta alphard & toyota passo kah? :)

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

hehee.. menantu jepun ye kak.
Pandai kakak ipar melayan adik ipar

~ yus ~ said...

amboi!!! Kakak ipar haqem ni ya, kira gilfriend haziq lah kan...hihi

fazian.batrisyia said...

wahhh...berbesan ngan org jepun la kalau jodoh panjang...

As & family...selamat berpuasa. Mohon maaf atas segala salah silap.

nur easy said...

hehe comey sungguh depa.. haa rindunya naik basikal camtu

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

chubby nyer Syiho chan ni...kawaii geram tgk pp dia ngeee

Rai said...

anak2 jepun pantang nampak kamera.. nak mengepis je..hehehehe..

Ena's Palace said...

da nak menantu da ke as?..tahniah la yer...jauh tul nak hantar meminang...jgn lupa ajak i sekali yer...

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Kakak ipar yang comey :D

Haqeem pun dah macam serasi jer tu :)

LydSunshine said...

Bakal menantu orang jepun nampaknya As. COmel jugak Shiyo-chan ni ye. Haqeem pun supporting je layan bakal kakak ipar. Hahahah. Tapi mmg kelakar bila As kata tu kakak ipar Haqeem.

Chekgu Azrine said...

comelnya kakak ipar..tembam..hehehe..anak jepun ni comel2kan??

Asmara said...

@DaddyZiyad, bukan2. ni K-car(kereta bawah 1000cc). kiri tu Honda Life, kanan tu Daihatsu Mira. ;)

Marya Yusof said...

As salam Asmara,

Comelnye anak jepuntu... Haziq & Hakeem pun dh mcm anak jepun dh Marya tgk.... Suka tgk gambar2 rumah yg ade tu... comel2 :))

ADEEYA said...

Hehe comel jeee ;)

Juliet_iRa~" said...

hihihi comelnyaa hassy chan tu..pink ppi dia..hehe

comelnya akk naik basikal ngan anak2..best :)

daddydee said...

comel kakak ipar nya... kiraa approve la ni ye?? hahaha