Thursday, August 11, 2011

Kuih oh kuih..

Haha..Lawak la pulak tengok nama2 kuih ni.  Inilah antara kuih yang popular sepanjang bulan Ramadhan dan Syawal. Pilihan anda yang mana satu? :D


Kuih paling gangster  = Lompat Tikam
Kuih paling sexy  = Puteri Mandi
Kuih paling keji  = Taik Itik
Kuih bajet cute  = Cek Mek Molek
Kuih untuk awet muda  = Seri Muka
Kuih paling alim  = Kuih Ketayap
Kuih penyakit lelaki kronik  = Batang Buruk
Kuih suka pukul  = Kuih Lompang
Kuih dalam zoo  = Badak Berendam
Kuih untuk Sam Polis Trafik  = Kuih Sampreeeeettttt
Kuih yg bangun sendiri  = Kuih Bangkit
Kuih org tak mandi  = Kuih Bau-lu (Ada jugak kata kuih your shoulder - bahu lu)
Kuih paling tenteram  = Kuih Makmur
Kuih paling lembap  = Kuih Siput

Kuih suka berdangdut  = Kuih Goyang


*Lawak di petang hari..sumber email.


*Semalam punya iftar tak amik gambar, buat ayam masak lemak, ikan masin, sayur campur dan pengat pisang bersagu. ;)

13 comments:

ijayuji said...

Salam kak! wakakakaka...dr semalam ada kat wall fren kita kat FB hihihi...kenalah pulakkkk!

Papa Mifz said...

haha...tergelak kecil den baca entry nih...sapo la punya idea nih...

K.Nor said...

hahahhahahaahah.. lawak lawak.. hebat kan nama kuih2 org melayu kita :)

Mamasya said...

Hi..hi...luculah entry kuih ni..itulah nama kuih mcm2...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

kejizzz betul taik itik itew ngeeee

Unaizah said...

Lawak la baca petang-petang Ramadan ni hihihi

Sufia Mahzan said...

Kuih siput mmg lembap. Lama nak gentel 1-1.. sesuai btul! Hehe..

Lady Lavender said...

haaha..kelakar & kreatif! gelak sorang2 baca entry ni :-))

Amie said...

he hehehh... senyum sorang2!

Juwita Jamaludin said...

macam2 kan As.. kreatif je orang memikirkan nama2 ni..:) As daun kesum tu dari rumah lama ita dulu yang adnin tanam tu..:) hari tu ada gi situ uamik la sikit tu yang leh buat laksa tu.. kat sana tak de daun kesum ke? awak nak ke? tak nak janji sebab tak sure bila nak gi sana amik tambahan adik2 rumah lama tu takde balik msia..:( kalau tak leh je poskan

Ida,Japan said...

adehhh....tergelak la baca senarai kuih2 ni, kena dgn nama yg diberi dan maksudyer...kreative org yg tulisnyer

Lovely Kitchen said...

creative kan!

ikan masin tuuuuu...sedapnya klu ada...stok dah abis huhuu

Hanis MY said...

kak as! sumpah lawak hahaha...i loikeee sejuta kali...dan i like sjota kali jugak rumah baru kak as ni kellass... tlg lah hias jugak rumah hanis tu...dah bosan tapi takde idea nk renovate cemana wuwuwu...