Wednesday, January 12, 2011

Bermain dengan Rusa di Nara Park


27 Disember 2010, kami meneruskan perjalanan ke Nara Park di Nara untuk bermain dan memegang rusa. Nara Park ni terkenal dengan rusanya yang bebas. Masa kami datang ramai pengunjung dari luar negara. Haziq nangis ketakutan sebab rusa tu cari makanan kat baju dia. hehe..

Batrisya yang berani pegang dan belai rusa tu. Mula2 bagi makan satu senbei (biskut utk rusa) lepas tu berkerumun rusa2 lain datang nak makan. hehe.. terkejut pulak sebab meluru2 rusa2 tu datang. last2 terus campak je dan lari. haha.. siap kene sondol. Nasib baik tanduk semua dah kene buang. kowaii!! tapi lepas tu ok je, jangan sekali bagi makan nanti semua rusa tu datang cari makanan kat kita. Tapi kalau berani ok je. hehe..

Haqem pun berani je pegang rusa tu. Tak lama lepas tu budak2 ni yang kejar rusa, rusa plak yang takut dan lari. hihi..

Gambar kenang2an mama dan rusa yang tengah berehat. Banyak jugak ambil gambar dan video dengan rusa2 ni. Memang seronok terutama budak2 la. Nak ke taman ni percuma, tapi parking kene bayar sekali masuk 1000 yen. Taman ni besar selain rusa boleh ke Kofukuji Temple tengok pagoda, Nara Muzium dan Todaiji. Kebanyakkan temple yang mempunyai rekabentuk yang cantik dan berusia lebih beratus tahun. Kami tak sempat nak ke situ lagipun temple je. hehe..

6 comments:

Hanis MY said...

Ha ah betul tu temple je pun.. akak mahalnya parking tu 1000 yen ish2... rusa2 tu memang main bedal je, hidung dia sensitif sgt dgn bau makanan...kalau dah ramai2 cm tu hanis pun takut mesti lari jugak hehe...

♥ manje ♥ said...

salam

beraninya batrisya...
kalo kita huhu mau
menangis cam haziq
bukan ketakutan tapi
kegelian (^_^") ~

fazian.batrisyia said...

tengok gambar macam ni teringat kat arwah abg...masa dolu2 dia kat jepun pun ada gambar ala2 mcm tu...

Idayu said...

10 hr tuh, mesti bersambung2 nyer entry nk crita satu hr ke satu hr kan..bagus2, lenkali akk pon bole pgi gak..

CT said...

bestnya...bila gaknya dapat ke Jepun...:)

Asmara said...

Hanis, tu la tp boleh je nak naik kenderaan awam lain. paham2 je la kat jepun ni, setiap inci tanah perlu dibayar. hehe..

Manje, bukan Haziq je, mamanya ni pun dah bertempiaran lari bila rusa tu kejar makanan. haha.. takut oo..+ geli jugak.

Yan, buat kenang2an gitu kan. nnti ntah bila la nak dtg lagi. hihi..

K Ayu, huhu.. berkira2 ni nak buat entry. Malas kemain, tp ni jlnnye lebih jumpa org. x byk menyinggah. siangnya pendek x dpt nak jln lebih lg2 bwk budak2. nih. :D

K. CT, InsyaAllah ada rezeki mesti sampai nanti. :)