Thursday, May 6, 2010

Hanami Part 1

Sakura yang baru nak kembang di tempat kami. Seronok tahun ni dapat berkali2 hanami. hehe..
Jambatan merah.
Koinobori (ikan koi yang terbang kat atas tu). Sana sini ikan koi ni ada. Children's Day (こどもの日, Kodomo no hi?) is a Japanese national holiday which takes place annually on May 5, the fifth day of the fifth month, and is part of the Golden Week. It is a day set aside to respect children's personalities and to celebrate their happiness. It was designated a national holiday by the Japanese government in 1948
Jalan-jalan ke Uesugi Jinja, tengok sakura yang baru nak kembang. Atas tu maskot sempena matsuri yang diadakan sepanjang Golden week ni.
Cantik kalau dapat guna dslr. :)
Budak2 ni dah malas nak bergambar. tak nak duk diam. Model mama dah balik mesia.. hihi..
Alhamdulillah dapat jugak jalan2. Banyak gerai jual macam2 makanan dan benda. Haziq ketuk2 kepala Baikiman tu.
Sakura yang mekar seminggu saja. Tengok puas2 minggu depan dah keluar daun.
Ramai jugak yang berhanami bawah pokok.
Makan pisang bersalut coklat. Act. Batrisya makan banyak tu je, Haziq yang habiskan. Minat betul dia makan pisang.

4 comments:

~ yus ~ said...

Hoho..pisang bersalut coklat ker? Hihi..boleh try ni.

my balqis said...

kak as, sini dah lame jadik daun, huhu panas sgt skang ni, kat sane baru nak kembang ke? bagus rr dpt merasa banyak kali.. heheheh

Don & Nor said...

samalah as. kat sini pun 5 mei public holiday. smlm p park, punyalah penuh sesak dgn family. sronok+penat

Asmara said...

Kak Yus, sedap tau. buat sendiri je boleh. macam strawberry cicah coklat tu. hehe..

Ayu, lewat sebulan dari belah bawah nun. Sempat lagi ayu kalo nk dtg sini. hihi..

Nor, time cuti mesti penuh park. lg2 tgh spring/summer nih. :)