Tuesday, November 10, 2009

Talapia Sweet Sour

Percubaan membeli talapia beku. Selama ni dok tengok2 je ikan online tu, haritu dah test ikan keli kali ni test beli ikan talapia plak. Ok jugaklah masih ada rasa ikan lagi. Setakat makan untuk kenyang perut bolehlah. Kalau nak rasa yang fresh idup2 pastu masak tunggu la balik mesia nanti ek. hehe.. (Act. kat mesia pun jarang gak beli yg idup2, hihi..)

Resepi sweet sour semua orang tau, sebab ni la masakan paling senang, cuma letak nenas, timun dan tomato je untuk lebihkan sayur. Itadakimasu...

6 comments:

E-na Zarina said...

K-E-na pun klu g halal shop dok jeling2 gak kat mamat talapia ni tp x pernah beli lg...selalu kat mesia beli yg hidup2 tu ikan sungai wat masak tempoyak errmmm windunyaaaa

Asmara said...

Kak Ena, hehe.. not bad jugak rasanya. Senang sebab dah siap siang semua, terus masak je.
Tu la kalo kat mesia beli ikan kat pasaraya, jarang jugak pegi pasar, kalo pegi pun ujung minggu je (itupun mak yg pegi.. hehe)

Ajzie said...

sungguh tergoda saya disini

Asmara said...

Kak Ajzie, hehe.. kat sana pun mesti ada jual gak kot. guna ikan lain pun boleh kan..

WGR nakhoda said...

Saya ada menjual talapia yang segar dari kolam... lokasi taman pertanian UPM... nak suruh hantar pon boleh.. projek graduan inkubasi usahawan tani UPM... call 0173845677 / 0105666362

WGR nakhoda said...

kami ada menjual ikan talapia merah segar... projek student nak harvest.. boleh melawat di taman pertanian universiti UPM... call 0173845677 / 0105666362