Saturday, September 26, 2009

Jalan-jalan Ueno & Akihabara

Raya ke-2, kitaorang beraya di Ueno dan Akihabara. Mmg plan nak mencari barang2 pun dan alang2 berada di Tokyo.
Ini kat Ueno, mmg nak cari barang2 Asia. Ada nampak durian, mcm nak beli tp besar sangat sape la nak mkn nanti. Sib baik tak teringin.. Terus turun tingkat bawah pegi kedai jual barang Asia, byk gak memborong. Beli sayur kangkong, kacang botol, kunyit hidup, kacang tanah, kacang hijau (lama mencari nih), tepung beras dll. Ini semua yg susah nak dapat, act ada kot jual online tp kdgnya ada kdgnya xde.
Jalan ke Akihabara pulak. Ini tempat en. hubby la, Ueno tadi tmpt ai.. hehe.. kira adil la ye. Macam biasa la hubby mesti cari barang2 komp dia.
Penat oo.. melayan 2 orang nih.
Last2 hubby pegi jalan sorang2 je, kitaorg melepak tunggu kat eki. Lega jugak dapat rehat, hb pun relax dpt beli barang tanpa gangguan. Apa la yg dibeli tu ek?..

5 comments:

NorNaza said...

tula gayenyer ye...kalau si isteri mesti nak cari keperluan dapur..haha..

Asmara said...

Kak nor, betul tu. kene sama2 fair la kan! hihi..

Juwita Jamaludin said...

sonoknya As.. ita belum g lagi sini.. hari tu nak g tapi tak jadi.. kena g ni nanti

blogresipi said...

Ade jualan brg2 online ek? bestnye.. dorang hantar kat jepun je ke? heheh.berminat pulak :D

Asmara said...

Ita, dah dekat sangat tu, bila2 boleh pegi. hihi..

Ijan, jual makanan online. Mmg beli daging halal kat situ je. hehe.. haah jual dlm jepun je.