Sunday, August 9, 2009

Yokohama

Alang2 dah berada di Tokyo, kitaorang pegi Yokohama pulak, dalam setengah jam dah sampai tp jalan mmg jammed la.
Parking mmg mahal, amik parking dalam bangunan sebab panas kat sini. Budak dua orang ni kejar burung, tp heran burung tu tak plak terbang kemain lama budak2 ni follow dr belakang. hihi..
Ini kawasan Minato Mirai, byk tempat2 menarik ada kat sini. Kawasan ni byk jugak bangunan baru.
Dalam Yokohama Landmark Tower, kat atas tu Yokohama Sky Garden, tp sebab panas maleh nak naik.
View Queen Square Yokohama dan Nippon Maru Memorial Park. Ingat nak masuk gak muzium tp Haziq dah ngamuk2 penat dan panas cancel terus.
Yokohama City.
Bagi main air habis basah baju, yg penting dia happy!
Bangunan baru sekitar. Sebelum balik kitaorang sempat singgah rumah Juwita/Fariz. Selama ni dok tegur2 kat blog je, akhirnya jumpa jugak. Act. kitaorg sama2 duk Melaka, husband masing2 mmg dah kenal, so diorang yg contact. x planning pun nak gi rumah Ita, tp alang2 dah ada kat Yokohama mmg kene singgah. :)

Lupa sungguh nak amik gambar masa tu, punya seronok berborak siap 2 kali makan. Ita buat mee bandung dan kuih muih. Aznin jiran sebelah pun ada jugak. Budak2 seronok jumpa kawan2 dan sempat tumpang mandi sebelum balik Yonezawa. Memang penat journey kali ni. Penat dengan budak2, tapi seronok dan puas hati la. TQ papa bawak kitaorang jalan2. Sayang papa!! Kalau papa x bz boleh jalan2 lagi. hehe..