Monday, August 10, 2009

Kashinomi Natsu Matsuri

Sabtu lepas sekolah Batrisya buat festival sempena musim panas. Dipanggil Kashinomi Natsu Matsuri atau Kashinomi Summer Festival. Kashinomi tu nama sekolah Batrisya. Comey tak uniform ni? :)
Batrisya main drum tu berdiri no 2 dari kiri. Sib baik dia ingat sikit2 sensei ajar. hehe.. lawak je tengok budak2 ni main drum.
Muka kemain serius, tengok tangan sensei bagi arahan.
Lepas tu tukar baju untuk tarian pulak. Boring je dia masa ni.
Mana dah x nampak, ramai sangat pusing2. Banyak amik video fokus kat muka dia je.
Dah habis, break diberi popcorn untuk budak2. Haziq pun tumpang sekaki.
Persembahan sensei plak.
Dapat hadiah bunga api, tapi x main lagi sebab hujan tiap2 hari kat sini.
Ada hanabi gak, tp sikit je sebab buat kat dalam kawasan universiti. Lebih kurang 3 jam jugak matsuri nih. Ada pertunjukan video dan tarian yg banyak. Dapat jugak tengok budaya sekolah Jepun, memang enjoy untuk budak2.