Friday, March 6, 2009

Shiyakusyo..


Hari ke ke 7. Wah! genap seminggu dah kami kat sini. Sekejap je masa berlalu. Atas tu gambar balakang umah ntah bila la nak cair salji nih. Baju pun lambat kering pulak kat rumah baru takde heater.
Lunch kat luar dekat 20 pinggan makan sushi. Hihi.. sebab perut lapar hentam sajalah ikan mentah.
Budak 2 org ni buat nyepah jer le. Train lalu diorg nak mencapai jer.. Diorg tak suka sushi, nasik jugak menjadi pilihan kami.
Ok ni pejabat city council, semalam tujuan kami ke sini buat Alien Card, Insuran, register dll la. Aku penat betul tengok org Jepun nih cakap, lepas tu dgn kepala diorg mcm ada spring mesti nak angguk2. Kat market kalo beli barang tiap barang tu disebut2nyer sekali ngan harga. Aje le mengabiskan air liur. hihi.. Tapi diorg buat keje mmg laju, nak photostat tu mesti berlari2 anak, yg tak best meja keje diorg kecik giler. Pegawai pun duk luar meja kecik sama mcm anak2 buah. Tak macam mesia, partition kemain beso even clerk lagikan pegawai.. hihi sendiri mau ingat la. Nih kira office kerajaan la. Tp cara keje diorg mmg bagus efisyen dan pantas (aku rasa la..) Lama jugak kat city council ni sebab byk department kene pergi. Tp ada satu benda yg diberitahu oleh pegawai kat situ yang menyebabkan aku tersenyum amat giler lebarnya... hehehe..WOW.. menyebabkan aku amat gembira nak duk kat Nihon nih.. lebih2 kalo ANAK ramai.. hihi..

5 comments:

~ yus ~ said...

as!! Apa kebendanya yang buat as tersenyum amat giler lebarnya tuhh. Naklah tahu gak...:D

serinditrimba said...

As
aku tau, kawan aku dah citer dah.. ala kawan aku yg duk kat jepun tu dah citer ngan aku...

aku sampai cakap, best la..tetiap tahun la

suka menanti said...

ya la,

apa ke bendanya sampai senyum lebar tu.....hi,hi,hi...

sentuhan @rjuna said...

as, nak tau apa yg pegawai council tuh bagi tau hang! mesti dia ingat hang orang jepun ken!dia pun kecek Jepun kat Hang...kah kah, amacam ada pakai tak hadiah yang kami beri tuh!

Alhamdulilah semua selamat, kejap dan seminggu hang kat sana, kami kat sini biasa2 jer tunggu salji tak turun, hujan lebat adalah!

freefun0616 said...

酒店經紀人,
菲梵酒店經紀,
酒店經紀,
禮服酒店上班,
酒店小姐兼職,
便服酒店經紀,
酒店打工經紀,
制服酒店工作,
專業酒店經紀,
合法酒店經紀,
酒店暑假打工,
酒店寒假打工,
酒店經紀人,
菲梵酒店經紀,
酒店經紀,
禮服酒店上班,
酒店經紀人,
菲梵酒店經紀,
酒店經紀,
禮服酒店上班,
酒店小姐兼職,
便服酒店工作,
酒店打工經紀,
制服酒店經紀,
專業酒店經紀,
合法酒店經紀,
酒店暑假打工,
酒店寒假打工,
酒店經紀人,
菲梵酒店經紀,
酒店經紀,
禮服酒店上班,
酒店小姐兼職,
便服酒店工作,
酒店打工經紀,
制服酒店經紀,
酒店經紀,

,酒店,