Thursday, February 12, 2009

Japan Embassy..


Hari ni pegi keyell menyelesaikan Visa. Jepun punyer lambat tol prosesnyer, 3 hari baru siap, isnin ni kene dtg balik amik. Leceh nyer. Dokumen yg diperlukan borang permohonan, gambar size 45mmx45mm (susah nak carik kedai gambar boleh buat size nih, nasib ada gak), pasport dan COE. COE nih kene dptkan dari Jepun sana. Hubby dah dapatkan so senang keje.

Nasib tak ramai org dlm tu. Tak 10 minit dah selesai.. huh ingat lama giler. Sambil menunggu org lain wat visa indon terpaksalah melepak kat Sogo. Dah sampai sana apalagi SHOPPING!! beli brg yg tak ckup lagi terutama winter coat aku, glove, ngan topi bebudak nih. huh patut ler tangan kiri gatal2 jer rupa nak kuar BANYAK duit.. takpe la sekali sekala (yeke?) kat jepun lg mahal kalo convert. Oklah... aku pening pala banyak jalan tadi. Nak tido daaa..

9 comments:

reen said...

La buena suerte mi amiga.. desea que ustedes el mejor y ten cuidado...

terus melangkah said...

lor, tu baru 3 hari tunggu visa , aku dulu 3 bulan beb visa belanda, macma tk de kabar berita... tetiba dapat mail dah siap.. lai seksa idup...nak order tiket flight masa tu pun was2 je

Effyliani's Life said...

as bila berangkat?

Asmara said...

Reen: alamak apa tu reen tak paham makcik..hihi..

yan: ponat la yan 2 kali kene pegi dlm tmpoh terdekat.

sue: Insyallah 27hb. ni..

~ yus ~ said...

wahhh dah nak berangkat ker as? Selamat! Selamat!. Boleh baca cerita dari jepun lak lepas nih..:D

suka menanti said...

assalamualaikum..

Dah nak ke Jepang ye!. Bila nak berangkat As? Agak-agaknya nanti ada buah tangan hasil Jepang pulak kut bila balik ke Malaysia nanti...he.he.he
Kirim salam pada Khairi.Semoga sekeluarga berjaya dan selamat.

http://tehnorida.blogspot.com

Asmara said...

W'salam,

Kak Norida tinggal 2 minggu je lagi nak berangkat. Buah tangan Jepun? hehe... Insyallah jika ada rezeki.. Terima kasih ya.

reen said...

Hahaha...maksudnya "Good Luck My Friend...I hope that your are getting better and take care yourself..." :)

Anonymous said...

wah ...asyik shopping je adik ... tapi nk buat cemana kan ....sume benda nk beli utk ke sana .....